Hůlka: Můžeme být ještě lepší!

Derby popisuje Lukáš Hůlka.

Hůlka: Můžeme být ještě lepší!

Po derby popisoval své pocity z utkání mladý stoper Lukáš Hůlka. V rozhovoru přiblížil vlastní přípravu, dobrou defenzivní statistiku. Neopomenul ani skvělé fanoušky.

Máme za sebou dva stejné výsledky. Ovšem po diametrálně odlišném dění na hřišti…
Přesně tak. Je to vždycky o tom, co si před zápasem řekneme. Po utkání si může zhodnotit, jestli jsme dosáhli toho, čeho jsme chtěli. Zároveň musíme brát ohled na průběh zápasu. Když vezmu v potaz ten dnešek, tak jsme hráli proti kvalitnímu soupeři, který držel míč. Do šancí jsme se moc nedostávali. Až ve druhé půli jich pár bylo. Nemůžu mluvit nabubřele. Musíme ten bod brát.

Druhý poločas byl rozdílný oproti tomu prvnímu...
Poločas je užitečný v tom, že trenér k nám může mluvit. Řekne nám nějaké věci, které si my na hřišti rychle neuvědomíme. Kouč Hašek nám řekl výrazné rady. Vzali jsme si je k srdci, následně jsme je využili ve hře. Proto jsme byli ještě vyrovnanějším soupeřem, než v prvním poločase.

Připravoval ses individuálně na hráče Slavie?
Je to tým, který můžeme v televizi sledovat často. Více než jiná mužstva. Útočníky mám zmapované ve větší míře. Právě v tom mají útočníci ztíženou hru. Každý se na ně chce vytáhnout. Chce ukázat, že přes něj nepřejdou. Stejně tak jsem to měl já. Mým osobním cílem bylo proti nim uspět, snažil jsem se. Řekl jsem si, že když mohu přehrát takhle dobrého útočníka, tak je to jedině dobře.

Hráče jako Altintop, Stoch byli dříve k vidění jen v televizi. Najednou ses jim mohl postavit. Těšil ses speciálně?
V zápase si to člověk nepřipouští. Na hřišti jsme si všichni rovni. Může se i stát, že někdo nemá vypracované velké renomé. Jeho jméno nemá takovou váhu, ale přehraje vás. Stejně tak přichází situace, že přehrajete nějakého velkého hráče.

Bohemians - Slavia 0:0
Bohemians - Slavia 0:0
Od pražských “S“ jsme dostali jeden gól z penalty. K tomu branka s Karvinou. Přitom obrana je z poloviny v novém složení.
Je to jednoznačně úspěch. Myslím, že s přibývajícími zápasy se bude ještě více zlepšovat. Když se podívám zpětně. Srovnám první utkání v přípravě a dnešní derby. Je tam vidět výrazný posun. Nejenom u jednotlivců, ale u celého týmu. Jestli dokážeme hrát vyrovnanou partii se Slavií, tak naše forma může ještě vzrůst. Příště tady třeba budeme stát a vyprávět si o vítězství.

Tomáš Fryšták před začátkem druhé půle musel uklízet ve svém území. Setkal ses s tím někdy?
Při mém působení na hřišti to byla pro mě premiéra. Atmosféra, kterou diváci vytváří, to je prostě bomba. Především v domácím prostředí. Hrál jsem v Mladé Boleslavi, minulou sezonu i v Hradci Králové. Ani v jednom působišti jsem se nesetkal s takovou skvělou podporou. Alespoň cestou rozhovoru bych chtěl fanouškům poslat velký dík!

Michal Šmíd je specialistou na pražské týmy. Proběhly nějaké sázky?
Tuhle přezdívku na něj ušila spíše média. Jestli je to o tom, že se v takovém zápase dokáže Michal třeba více vyhecovat. Pak má k tomu gólu blíže. Jakmile máme k dispozici standardní situaci, tak je na něm vidět, že chce dát branku. Ať je to proti jakémukoliv soupeři. Že mu to tam spadne třeba třikrát proti Spartě, tak to už je asi víceméně náhoda.