O neporazitelnost přišli Klokani ve třetím derby

Na Julisce se Bohemka gólově neprosadila.

O neporazitelnost přišli Klokani ve třetím derby

Derby s Duklou bylo pro Klokany posledním venkovním zápase v Praze. V úvodu se dostali domácí do šance. Kušnír oslovil z pravé strany spoluhráče přízemním centrem. K zakončení se dostal Miloševič, ale branku netrefil. Klokani odpověděli po chvíli. Hašek vybojoval míč, nahrál Kabajevovi, který postupoval vstříc brance. Před hranicí vápna se odhodlal ke střele levou nohou, ale branku netrefil.

Dukla - Bohemians
Dukla - Bohemians
Další šanci si na své konto připsala Bohemka. Reiter uzmul balón Bezpalcovi a po křídle uháněl do šestnáctky. V pokutovém území naservíroval míč, ale Kabajev na něj bohužel nedosáhl. I dále ohrožovala Bohemka brankáře Radu. Hašek rozehrál nakrátko standardní situaci s Reiterem. Reiter odcentroval, ale před Kabajevem odklidil míč na roh Ostojič.

Následně se domácí dostali do vedení. Podaný zahrával standardní situaci. Přihrál Miloševičovi, který odcentroval. Míč skončil na tyči, dorážku ještě Bartek dokázal skvěle vykopnout z brankové čáry. Balón si našel Koval a napálil ho do sítě.

Klokani se snažili rychle vyrovnat. Do šestnáctky pronikl Bartek a přihrál do malého vápna. Odtud ho ovšem žádný z nabíhajících Klokanů nedokázal dostat do sítě. Motorem další akce byl Hašek. Jeho střela sice trefila Kabajeva, ale ten dokázal dostat míč pod kontrolu. Svou střelou ale minul prostor mezi tyčemi.

Další útočné počínání Bohemky na sebe nenechalo dlouho čekat. Rychlý protiútok táhl Hašek. Nahrál Bartkovi, ale ten v těžké pozici minul Radovu svatyni. První poločas zakončila akce Reitera, jenž nahrál pod sebe. Jeho myšlenku přečetl Bezpalec a odkopl míč na autové vhazování.

Zkraje druhé půle dokázal dostat míč do sítě Holenda. Asistent rozhodčího okamžitě zvedl svůj praporek, protože se útočíci hráči domácích nacházeli v ofsajdovém postavení.

Dukla - Bohemians
Dukla - Bohemians
Pěknou akci předvedla Bohemka. Reiter jemným obloučkem oslovil na zadní tyči Šmída. Kapitán Klokanů ještě míč lehce tečoval. Balón si doběhl Švec, ale jeho prudkou střelu z úhlu Rada reflexivně vyrazil na rohový kop.

Zajímavý signál ukázali Klokani. Haškův centr chtěl na přední tyči usměrnit do sítě efektní patičkou Bartek. Míč ovšem netrefil podle svých představ a domácí tuto situaci přežili.

V závěru Dukla pojistila své vedení. Kocič byl na půlící čáře přidržen, ale faul se nepískal. Míče se ujal Bezpalec, přihrál do ulice Mustedanagičovi. Mladý útočník přehodil Fryštáka a vstřelil druhý gól.

Bohemka na Julisce neskórovala. I přes herní převahu odchází poražena a po reprezentační pauze přijede do Ďolíčku celek Slovácka.