Hašek: Derby ukázalo negativa i pozitiva

Trenéři Martin Hašek a Jaroslav Hynek hodnotí páteční utkání.

Hašek: Derby ukázalo negativa i pozitiva

Prvním z trenérů hodnotil utkání ten hostující Martin Hašek.

“Během reprezentační pauzy máme o čem přemýšlet. V tom zápase bylo spoustu pozitiv, ale bohužel byla vidět i negativa. Je potřeba říci, že jsme třetí zápas v řadě nevstřelili branku. Sice jsme hráli vyrovnané zápasy, ale v kolonce vstřelených branek zůstala nula. Svým způsobem se můžeme za hru možná zase pochválit,“ připomněl problém svého týmu.

Klokani byli lepším týmem, což kouč Hašek potvrdil: “Do prvního gólu Dukly se hrál vyrovnaný zápas. Poté jsme byli výrazně lepším mužstvem. Je třeba říci, že bez čisté gólové šance. I ve druhé půli jsme byli aktivnější a do druhé branky jsme byli lepší. Udělali jsme velkou individuální chybu. O výsledku bylo rozhodnuto. Měli jsme vystřídáno, protože se Šmíd zranil. Směrem dopředu nebylo k dispozici moc variant. Stále nám chybí Luts, Tetteh. Do vápna létá nadstandardní množství finálních přihrávek. Máme problém s finálním řešením akcí. Výsledek je vůči nám velmi přísný.“

Dukla - Bohemians 2:0 (1:0)
Dukla - Bohemians 2:0 (1:0)
 “Finální řešení šancí je o dvou aspektech, výběr místa a samotné řešení finální přihrávky. Jsou hráči, kteří vědí, kde mají být. Na správném místě jsou třeba o desetinku později nebo dříve a už to nezafunguje. Samozřejmě jsou i tací, kteří ani nevědí, kam by v tom finále měli naběhnout. Neřešili jsme to dnes dobře. Devalvuje se tím náročná práce celého týmu. Zisk míče, presink, vyjetí do ofenzivy, sprintové náběhy,“ popsal podrobněji proces finální fáze.

Následně po něm přišel do místnosti pro novináře ke svému hodnocení i domácí trenér Jaroslav Hynek.

“Když jsme šli do derby, měli jsme na paměti neporazitelnost Bohemky. Hostující hráči dosud neprohráli, takže si mohli určitě věřit. V uplynulých zápasech nedostávali moc branek. Viděl jsem některá jejich utkání. Hráli velice sebevědomě, pohyblivě. Šancí neměli třeba hodně, ale byli na míči a dokázali pracovat celý zápas. Výkony Klokanů se mi obrovsky líbily, šli jsme do toho s respektem,“ vysekl nepřímo poklonu Klokanům domácí trenér.

Dukla však potřebovala zápas zvládnout: “Vzhledem k nadcházející reprezentační pauze a také do dalšího průběhu podzimu, jsme chtěli zápas zvládnout. Nepřáli jsme si jít do utkání s Jihlavou s vědomím, že máme ztrátu. Hra není ještě taková, jakou bychom si představovali. Do první branky to bylo slušné. Bohemka ale ani netlačila, čekali, co se stane. Podařilo se nám vstřelit gól ze standardní situace, která byla zahraná podle nacvičeného plánu. Neuklidnilo nás to, šli jsme do větší nervozity.“

"Ve druhé půli to bylo lepší. Škoda neuznaného gólu Holendy. Měli jsme hodně brejků, který jsme mohli dohrát. Bohemka měla jednu střelu z dálky a také si vytvořili šanci po standardní situaci. Klokani nás zatlačili, ale nebyli příliš nebezpeční v pokutovém území. Celá obrana hrála více bezpečněji, než je u nás zvykem. V první půli jsme pustili Kabajeva do několika situací, což bylo proti našemu plánu. Za vítězství jsme rádi, věřím, že kvalita hry půjde v příštích zápasech nahoru,“ přidal svůj pohled na druhý poločas spokojený trenér.