Fryšták: První branka nás rozhodila

Zápas na Julisce popisuje Tomáš Fryšták.

Fryšták: První branka nás rozhodila

Po derby s Duklou hodnotil pro klubový web zápas Tomáš Fryšták. Brankář přiznal, že v ofenzivě chybí lepší finální řešení. Vše v rozhovoru.

Duklu jsme do tolika šancí nepustili. Ale vstřelit gól se nepodařilo…
Dá se říci, že jsme hráli ve druhém poločase na jednu bránu. Měli jsme tlak, bohužel jsme z naší aktivity nevytěžili nějakou vážnější šanci. Z rychlého protiútoku nás potrestali druhou brankou, čímž bylo o osudu utkání v podstatě rozhodnuto. Měli jsme si více podržet míč, řešit lépe finální situace.

Při prvním gólu byl ve vápně zmatek.
Rozhodilo nás to. Tečovaný míč skončil na tyči, najednou byl balón zase před brankou. Nakonec to tam procedili, ani nevím kudy. V tu chvíli to bylo před brankou takové rozhárané.

Dukla - Bohemians 2:0 (1:0)
Dukla - Bohemians 2:0 (1:0)
 Zaskočila nás Dukla něčím?
Začali jsme trochu opatrně. Dukla si rozehrávala míče zezadu. Do ničeho vážnějšího jsme ji ale nepustili. Paradoxně jsme dostali gól z největší zbraně domácích, standardní situace. Domácí nás nepřekvapili. Věděli jsme, co od nich čekat, že hrozí hlavně ze standardních situací.

Co jste od utkání očekávali?
Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Bylo to asi o prvním gólu, který jsme dostali. Poté už jsme dotahovali, horkotěžko se rodily příležitosti na naší straně. Byly tam rychlé protiútoky, které nebyly dotažené do šance. Nenašli jsme přesného adresáta při útočných přihrávkách.

Je před námi reprezentační pauza. Přišla v pravý čas?
Asi ano. Máme nějaké zraněné. Snad se dají dohromady a na Slovácko budou připraveni. Ještě k tomu musel střídat Šmíd. Srazil se s Holendou a dostal koňara na stehno. Chvíli to zkoušel, ale nakonec musel střídat.