Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 1:0 (0:0)

<strong>Branky:</strong> 65. Hašek.<br /><strong>Rozhodčí:</strong> Matějček - Dobrovolný, Antoníček.<br /><strong>ŽK:</strong> Kocič (Bohemians).<br /><strong>Diváků:</strong> 4 041.<br /><strong>Bohemians Praha 1905:</strong> Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Jirásek (85. Luts) - Reiter (56. Tetteh), Hašek, Bartek - Nečas (77. Mašek).<br /><strong>1.FC Slovácko:</strong> Heča - Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek - Sadílek (70. Kubala), Daníček - Navrátil, Machalík (88. Břečka), Havlík - Zajíc (62. Petr).

Po reprezentační pauze do Ďolíčku zavítalo Slovácko. Na lavičku náhradníků usedli i uzdravený Luts s Tettehem. Hned po pěti minutách přišla první šance. Jirásek ve středu hřiště hezky zakombinoval s Haškem. Hašek roztáhl hru ještě doprava na nabíhajícího Dostála. Ten z hranice vápna vyslal na Heču prudkou ránu, ale brankář Slovácka míč vyrazil na rohový kop. Před uplynutím úvodních patnácti minut mělo šanci i Slovácko. K centru ze standardní situaci se dostal na zadní tyči Hofmann. Jeho střela letěla nad branku.

Bohemka odpověděla další příležitostí. Hašek si navedl míč na střed a prostrčil balón do uličky Reiterovi. Křídelník Klokanů naservíroval míč před branku Bartkovi, ale ten svým pokusem netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Hráči Bohemians pokračovali v útočení. Další centr Jiráska z rohového kopu si našel Bartek, ale hlavičkou mířil vedle. Z rohu si šanci vypracovalo i Slovácko. V šestnáctce se k balónu protlačil Hofmann. Zakončil přízemní střelou, která už letěla za Fryštáka do sítě. Na malém vápně ještě jako zaskakující brankář zvládl zasáhnout Šmíd a odkopl míč pryč od branky.

Před poločasem se blýskl individuální akcí Reiter. S míčem se prokličkoval přes dva protihráče. Zpoza vápna vystřelil hezky na zadní tyč, ovšem i tento pokus o kousek minul pravou tyč hostující svatyně. O další minutu později vyvezl míč až k velkému vápnu hostů Hůlka. Posunul míč Haškovi, jenž efektní patičkou chtěl nabít Jiráskovi. Přihrávku ale přečetl Sadílek a vydal se s ním kupředu, čímž ukončil první poločas.

Ve druhé půli se nejdříve ozvali hosté. Centr z rohového kopu skončil až u Havlíka. Záložník Slovácka vyslal na Fryštáka razantní střelu levou nohou. Míč letěl ovšem nad branku. Havlík byl i u další akce. Z levé strany prudce odcentroval na zadní tyč. Míč si našel Machalík a vystřelil z voleje. Jeho tvrdou střelu vyrazil skvělým reflexivním zákrokem Fryšták. Zahrozili i Klokani. Nečas zatáhl míč k lajně. Přihrál pod sebe Bartkovi, ale v souboji ho zablokoval jeden z obránců a odkopl míč daleko do branky.

Poté se už Bohemka dočkala. Z pravé strany nacentroval Dostál. Tetteh si ve vápně zpracoval balon, ale Šimko před ním ještě odkopl míč, který se dostal až k nohám Haška. Mladý záložník ho napálil přesně k tyči. Klokani se rázem dostali do vedení.

Slovácko chtělo vyrovnat a snažil se hlavně Havlík. Ve vápně si navedl míč a vystřelil, ale Fryšták fantasticky balón vyrazil na roh. Po rohovém kopu napálil jeden z hráčů Slovácka míč na branku. Do střely vložil nohu Kocič a míč letěl nad břevno Fryštáka. V nastavení ještě na hranici šestnáctky přihrál Maškovi míč Tetteh. Mašek napřáhl ke střele a levačkou trefil tyč.

Bohemka kýžené vítězství srdnatým výkonem nakonec získala. Díky gólu Haška a fantastické podpoře fanoušků zůstaly všechny body v Ďolíčku.