Jirásek: Tři body jsou strašně důležité

Zápas se Slováckem popisuje Milan Jirásek.

Jirásek: Tři body jsou strašně důležité

Po delší zápasové odmlce naskočil do základní sestavy i Milan Jirásek. Jeho hodnocení, určité potíže v první půli v ofenzivě, ale i další aspekty kolem utkání se Slováckem v rozhovoru.

Odehráli jsme těžké utkání. V čem kladlo Slovácko největší odpor?
Náročné to bylo, ale se Slováckem tomu nikdy není jinak. Mají běhavé mužstvo. Snažili se nás hodně napadat, hráli vysoko. Dobří byli i na míči. Nebylo to s nimi jednoduché, máme za sebou fyzicky náročný zápas. Zaplať pánbůh, že se nám podařilo ty důležité body udělat. Díky nim jsme se posunuli zase do těch horních pater tabulky.

Zatrnulo ti při některých šancích Slovácka?
Nějaké příležitosti hosté měli. Fryšty (Tomáš Fryšták) nás zase podržel. Výborně chytil jednu přízemní střelu, navíc ještě po brejku trefili tyčku. My si také vytvořili nějaké příležitosti, ale nepovedlo se nám je proměnit. Hlavně, že jim tam žádná střela nespadla. Naopak my jsme jeden gól přeci jen vstřelili, což se nám v předchozích zápasech nepovedlo. Důležité bylo se konečně chytit.

Proč jsme se v první půli nemohli dostat do většího tlaku?
Ze začátku na nás hodně nalezli. Presovali nás a nebylo jednoduché se do ofenzivy prokousat po zemi, nebo nějakým souvislejším tlakem vykombinovat, držet míč. Nutili nás hodně do dlouhých míčů. My nedisponovali vepředu nějakými vysokými hráči, což nám přitížilo. Myslím si, že ve druhé půli už odešli fyzicky, na rozdíl od nás. Pak jsme se dostali do naší kombinace, dařilo se i vytvářet si šance.

Bohemians - Slovácko 1:0 (0:0)
Bohemians - Slovácko 1:0 (0:0)
Na Dukle jsi nemohl hrát kvůli zranění kolene. Jak jsi se cítil v uplynulých dvou týdnech?
Před utkáním s Duklou jsem v týdnu obdržel ránu do kolene na tréninku. Minulý týden jsem odehrál přípravný zápas se Žižkovem, což mi trochu pomohlo. Předtím jsem neměl žádnou zápasovou vytíženost, utkání jsem odehrál po delší době. Vůči dnešnímu zápasu bylo utkání na Žižkově pro mě pozitivní. Člověk se alespoň trochu dostane do tempa, chytí zápasový rytmus. Je to rozdílné oproti tréninku.

Pomohl při přípravě svým způsobem i Tetteh? V minulé sezoně v Uherském Hradišti působil.
Domnívám se, že se Slovácko připravovalo spíše na něj. Bylo to umocněné tím, že ho znali. I když nastoupil na hřiště až v průběhu utkání, tak to bylo poznat. Když měl balón, tak si nechávali určitý odstup. Věděli, že půjde jeden na jednoho, měli na paměti jeho rychlost. Oni se na něj určitě připravovali.