Herní převaha nestačila ani na bod

Klokani si vytvořili šance, ale Jablonci stačil na vítězství jediný gól.

Herní převaha nestačila ani na bod

Bohemka do zápasu s Jabloncem nastoupila s velkým odhodláním a hned si vytvořila šanci. Nečas se na pravé straně dostal před Hübschmanna. Přihrál Tettehovi, který se levačkou na hranici vápna opřel do míče. Jeho střela byla sice zprvu nenápadná, ale nakonec se od pravé tyče branky Hrubého odrazil míč pryč. Po chvíli byl v akci znovu útočník Tetteh. U střídačky hostů vybojoval míč a postupoval s ním na střed hřiště. Posléze ho předložil zprava nabíhajícímu Dostálovi, ale jeho střelu gólman Hrubý skryl ve svých rukavicích.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec
Zelenobílí byli i nadále aktivnější. Nečas postupoval vstříc brance, ale stál před ním ještě obránce Pernica. Ten ho sice vytlačil do strany, ovšem mladý záložník ještě odcentroval na Tetteha. Toho zradilo zpracování a balón sebral rychle vybíhající Hrubý. Další útočnou akci režíroval Dostál. Pravý obránce Klokanů zahrával standardní situaci zleva, ale jeho načechraný centr nedokázal Luts vrátit zpět před branku.

Další centr Haška od rohového praporku si našel Hůlka. Ve složité pozici nedokázal bohužel trefit branku. První poločas ukončila pohledná akce Bohemians. Pod tribunou se kolem dvou protihráčů prodral Tetteh. Přihrál do prostoru za vápnem Jablonce, kde si balón našel opět Dostál. Do míče se hezky opřel pravou nohou, ale branku o kousek přeci jen přestřelil.

Ve druhé půli se dlouho nic nedělo, ale najednou přišel těžký úder. Na pravé straně obešel protihráče Masopust. Poslal prudký přízemní centr na přední tyč, kde si našel míč Doležal a usměrnil ho do sítě.

Bohemians - Jablonec 0:1 (0:0)
Bohemians - Jablonec 0:1 (0:0)
Jemným obloučkem se snažil Lutse oslovit Nečas. Ale Jankovič nepustil estonského záložníka k míči. Po rohovém kopu se nedokázal prosadit ani Hůlka, když letěl balon od jeho hlavy těsně vedle tyče. Bohemka si vytvořila ve druhé půli pár závarů, ale míč v brance neskončil. Naopak v nastavení mohl navýšit vedení Mihálik. Svou střelou ale trefil na brankové čáře bránícího Kociče.