V Plzni chceme uspět

Klokani budou o další body usilovat na západě Čech.

V Plzni chceme uspět

Klokany čeká další těžká prověrka. První říjnový den totiž zajíždí na hřiště vícemistra z Plzně. Vzájemná bilance sice zelenobílým příliš nelichotí, ale v posledních zápasech jasně ukázali, že dokáží obrat aspiranty na titul. Viktoria vstoupí do zápasu se stoprocentní bilancí v lize, ale také po náročném zápase v rámci Evropské ligy s Beer Shevou (3:1).

Plzeň v letní pauze příliš citelných odchodů nezaznamenala. Jen Jakub Hromada se po hostování vrátil zpět do Sampdorie Janov. Odtud ho následně získala pražská Slavia. Do ostravského Baníku byl zapůjčen Tomáš Poznar. Mladý Miloš Kratochvíl sbírá ligové zkušenosti v Brně. Reprezentant Aleš Matějů přestoupil do anglického Brightonu.

Vedení Plzně zareagovalo na uplynulou sezonu a přivedlo několik zvučných jmen. Diego Živulič přestoupil ze Zlína. Daniel Kolář se vrátil, když ukončil své angažmá v tureckém Gaziantepsporu. Aleš Hruška přestoupil z Příbrami, jeho jmenovec Aleš Čermák přišel z konkurenční Sparty Praha. Jakub Řezníček zamířil do Viktorie z Brna a připsal si další štaci v rámci tuzemské nejvyšší soutěže. Posledním příchozím se stal fanouškům Bohemians velmi známý Milan Havel.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
Viktoria je pasována do role favorita. Trenér Martin Hašek si je velikostí soupeře vědom: “Hrajeme s vedoucím celkem tabulky. V současnosti se jedná asi o nejsehranější tým z té ligové špičky. Nejspíš nastoupí i v jiné sestavě, oproti pohárovému klání s Beer Shevou. Mohlo by přijít i hodně lidí. Na zápas se moc těšíme. Všichni hráči jsou šikovní. Je těžké někoho detailně vyjmenovávat. Ať už jde o útočníky, záložníky, čí krajní obránce. Stopeři jsou nebezpeční pro změnu při standardních situacích.“

Plzeň rozhodla své zápasy především už v úvodní dvacetiminutovce: “Zápas se hraje devadesát minut. Jestli dává tým góly hned zkraje utkání, tak buďto vyvine od úvodního hvizdu enormní snahu, nebo protivník není plně soustředěný a od toho se odvíjí výsledek. My chceme být po celou dobu utkání maximálně koncentrovaní.“

Proti Jablonci si Klokani vytvořili několik šancí. Kouč Martin Hašek má o taktice jasno: “V prvním poločase jsme si vytvořili příležitosti ke vstřelení branky. Ve druhé půli jsme už na ten první nenavázali. Pokud budeme schopni dostávat míč nahoru v takové rychlosti, tak máme šanci se do rychlých protiútoků dostat. Máme na to typologické hráče. Nesmíme se nechat ale zbytečně zatlačit. Abychom mohli vyrážet do brejků, tak musíme bránit aktivně a hrát vysoko. Kdyby nás Plzeň intenzivně zmáčkla, tak by cesta do protiútoků byla složitější."

Obránce Martin Dostál vidí šance na bodový zisk, ačkoliv je Plzeň zatím stoprocentní: “Podle postavení v tabulce nás čeká asi nejlepší možný soupeř v rámci tuzemské nejvyšší soutěže současnosti. Podle toho to bude asi i vypadat. Oni mají kvalitu. Ale já si pamatuji, že jsme tam jeli před rokem po porážce s Hradcem. Dokázali jsme získat bod za remízu (1:1), ale mohli jsme myslet i na tři body. Nám tyhle zápasy poměrně sedí. Jablonec dal spoustu branek, několikanásobně více než my a také jsme je drželi na uzdě, až na tu jednu situaci. Chceme v Plzni uspět!“

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
Zápas začíná v plzeňské Doosan Areně s úderem nedělní 15. hodiny. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Berka. Asistovat mu bude Dušan Pospíšil s Milanem Flimmelem. Žádná televizní stanice si utkání do svého programu nevybrala. K dispozici bude fanouškům ovšem textový online. Na Facebooku, Twitteru i Instagramu přidáváme průběžné informace z utkání. Ukažte nám své zážitky ze zápasu a u vlastních příspěvků nás označte nebo připněte hashtag #PLZBOH. Do Plzně se vypravují i fanoušci. Čas výkopu je ideální se před začínajícím pracovním týdnem vrátit v klidu zpět do tepla rodinných domovů. Z pražského Hlavního nádraží jedou fanoušci společně vlakem Rx 766 Pancíř v 11:12. Do místa dějiště dorazí přeprava před jednou hodinou odpolední. Zpáteční spoje jezdí pravidelně. V 18:06 odjíždí vlak Rx 765 Kynžvart. Do Prahy se tímto spojem dostanete do osmé hodiny večerní.