Vyrovnaný boj rozsekl Havel

Klokani bojovali, ale šance nevyužili a nakonec prohráli.

Vyrovnaný boj rozsekl Havel

Klokani vyrazili do Plzně i s Brazilcem Lucasem, který usedl na lavičku náhradníků. V základní sestavě nastoupil mladý Vaníček. Klokani nechtěli jen bránit a už v první minutě se předvedli v ofenzivě. Dostál svým autovým vhazováním našel Haška. Středopolař Bohemians si pustil míč a za hranicí šestnáctky vystřelil, ale Kozáčik byl u své pravé tyče včas a míč lapil do svých rukavic.

Tempo pak diktovala Viktoria. Bohemka ale pozorně bránila a nepouštěla Plzeň do velkých šancí. Skóre se pokusil otevřít Havel. Svou střelou z hranice vápna ovšem branku přestřelil. Domácí to zkusili ze vzduchu. K exekuci rohového kopu se postavil Petržela. Na jeho centr si naskočil Krmenčík, ale branku netrefil.

Plzeň - Bohemians 2:1 (0:1)
Plzeň - Bohemians 2:1 (0:1)
 Po půlhodině hry zahrozila i Bohemka. Hašek táhl protiútok po levé straně a u brankové čáry si míč zasekl. Pravačkou odcentroval do vápna, kde si míč našel Vaníček. Hlavičkou ale trefil prostředek branky a Kozáčik míč skryl v náruči. Na druhé straně střílel Krmenčík, ale Jindřišek dobrým obranným zákrokem míč srazil na rohový kop.

Před poločasem udeřila Bohemka. Dostál nahrál do středu hřiště Haškovi, který obešel svého strážce a roztáhl hru doprava na Vaníčka. Mladý záložník oslovil nádherným centrem Maška, který jemnou hlavičkou míč posunul do sítě a zároveň Klokany do vedení. Velkou šanci měl i Tetteh. Na zadní tyči našel pěkný míč ze středu pole, ale napálil jen boční síť. Bohemka tak šla do kabin s jednogólovým náskokem. Ač Plzeň více držela míč, tak Bohemka domácí Viktorii přestřílela a byla efektivnější.

Hned na startu druhé půle vyzkoušel Hořava prudkou střelou pozornost Fryštáka. Brankář Bohemky skvělým zákrokem ránu vyrazil a Hůlka odkopl míč pryč. Pak se ale Plzeň už prosadila. Zemanův centr propadl na zadní tyč, kde ho do sítě dostal hlavou Krmenčík.

Fryšták ukázal poté brankářskou kvalitu. Řezník si našel centr a zakončoval z malého vápna. Fryšták ještě zvládl nohou míč vyrazit a následnou Hrošovského dorážku také vytěsnil na roh. Hrošovský byl při chuti. Za hranicí šestnáctky napálil míč vstříc brance, ale Fryšták si s razantní střelou poradil.

Plzeň - Bohemians 2:1 (0:1)
Plzeň - Bohemians 2:1 (0:1)
 Osmělila se i Bohemka. Nečas si navedl míč do vápna, ale branku přestřelil. Kabajev měl ještě větší šanci. Využil podklouznutí Hejdy a uháněl na branku. Kozáčik proti němu vyběhnul a technickou střelu na zadní tyč konečky prstů vyškrábl na roh.

Sedm minut před koncem přišlo rozhodnutí. Z pravé strany odcentroval Zeman opět na zadní tyč. Na míč si naskočil Havel a jeho hlavička nakonec skončila v síti. Klokani ve zbytku zápasu už branku Plzně neohrozili a i přes vytvořené šance a dobrý výkon jedou z Plzně bez bodů.