Hašek st.: Takové šance nás stojí body

Trenéři Martin Hašek a Pavel Vrba hodnotí nedělní utkání.

Hašek st.: Takové šance nás stojí body

Jako první hodnotil utkání hostující trenér Martin Hašek.

“Přijeli jsme do Plzně v roli outsidera. Vzhledem k postavení v tabulce, rozpočtu a dalších různých aspektů. Věřili jsme si před utkáním, že tady můžeme vyhrát. Sestavu jsme postavili tak, abychom v prvním poločase dokázali vzadu ubránit nulu. Dále jsme chtěli poslat do hry naše rychlé hráče, které jsme na lavičce měli. První půle se nám povedla výsledkově nad plán, protože jsme vedli,“ prozradil strategii do zápasu.

Kouč viděl zvýšený tlak Viktorie, ale také velké šance svého týmu: "Ve druhém poločase nás Plzeň zatlačila ještě více a přišel vyrovnávací gól. My ale měli dvě obrovské příležitosti Nečasem a Kabajevem. Kdybychom udeřili, tak ten zápas určitě dopadl jinak. My ale neskórovali a když chcete být úspěšní, tak nesmí chybět efektivita. Ještě těsně před poločasem měl za stavu 1:0 šanci Tetteh, ale vyřešil to špatně. Hráčům jsem o poločase řekl, že musíme přidat druhý gól. Nejde bránit jednogólové vedení. Druhou branku jsme ale nepřidali. Plzeň má velkou kvalitu, hráči jsou dlouho pospolu. Plzeň si vynutila tlak, z nějž pak i rozhodla. Po gólu jsme vysunuli stopera Šmída na hrot. Ale šanci jsme si už nevypracovali. Hráčům jsem za výkon poděkoval.“

Plzeň - Bohemians 2:1 (0:1)
Plzeň - Bohemians 2:1 (0:1)
 “V první půli jsme měli dost sil na vykrývání prostorů, čímž jsme nepouštěli Plzeň do šancí. Sice drželi míč, ale nedostávali se do finále. Ve druhém poločase tam už byly některé situace, kde jsme byli později v prostoru. Problémy nám dělal Zeman. Levačkou opakovaně centroval do šestnáctky a hráči do toho nabíhali. Přišel i druhý útočník Bakoš,“ řekl, proč byla Plzeň nebezpečnější.

Dále lodivod Bohemians důvod střídání hned po vyrovnávací brance: “Střídání jsme měli připravené už před zápasem. Tlak Plzně byl velmi souvislý a my nebyli schopni se dostat nahoru. Tím bylo střídání urychleno, protože jsem viděl čekání na gól. Nemůžeme v Plzni chtít bránit devadesát minut před vlastním pokutovým územím a přitom pomýšlet na výsledkový úspěch. Potřeboval jsem tam poslat rychlé hráče. Kabajev a Nečas měli skórovat, ale nevyřešili situace dobře. Stálo nás to body.“

Po něm přišel i domácí kouč Pavel Vrba.

"Sami jste viděli, že jsme utkání zvládli až v závěru. Dnes to bylo spíše srdcem a bojovností než nějakou mimořádnou fotbalovou kvalitou. Sice měla Bohemka v první půli trochu štěstí. Na druhou stranu za stavu 1:1 si Bohemka vytvořila stoprocentní gólovou příležitost, ale neproměnila ji. Zápas mohl skončit jakkoliv. My měli štěstí, že jsme balón dvakrát dotlačili do brány a dosáhli vítězství,“ připomněl, že vyhrát mohly oba týmy.

Dále poukázal na nedostatečnou aktivitu v šestnáctce Bohemky během první půle: “Je pravda, že jsme měli jít víc do brány. Ale byly tam dvě situace, kdy jsme gól vstřelit měli a zápas by se vyvíjel jinak. Nevím, jestli se mýlím, ale Bohemce se povedla jedna akce a z ní udeřila. Trpělivě na to čekali a bránili. My se tam nemohli dostat. Byli jsme bez pohybu, pomalejší. Aktivita ofenzivních hráčů nebyla taková, jakou jsme si představovali. Příchodem Bakoše a Zemana se hra zrychlila. Do vápna létalo více centrů, ve vápně nabíhalo větší počet hráčů. Ukázalo se to jako rozhodující faktor, který určil vítěze střetnutí."

“Mrzelo nás, že ofenziva nedisponovala takovou silou v první půli. Neměli jsme hráče v šestnáctce a ani před branku nelétaly centry. Byly to jen nakopnuté míče, kdy nikdo nevěděl neznal jejich adresáta. Ani nechci ty centry definovat. Trvalo dvě hodiny, než to spadlo na zem,“ prozradil svou nespokojenost po první půli.

"Kdyby byl David Limberský zdravý, tak Milan Havel asi nehraje. Ale je to perskpektivní hráč se kterým do budoucna počítáme. Na Bohemku se určitě těšil, jelikož v ní dlouhá léta působil. Možná je to pro Klokany trochu kruté, že o výsledku rozhodl zrovna on. Pro nás jed dobře, že tady máme typologicky zajímavého hráče,“ vyslovil situaci okolo Havla.