U21: Dva rychlé brejky z druhé půle znamenaly prohru

Juniorka, ačkoliv vedla, odchází z duelu s Mladou Boleslaví poražena. 

U21: Dva rychlé brejky z druhé půle znamenaly prohru

V 10. kole Juniorské ligy přivítali Klokani na svém hřišti v Uhříněvsi Mladou Boleslav, která se nachází v české skupině na 5. místě. Klokani určitě chtěli po vydřené remíze v Jablonci doma navázat na dobrý výkon, zvítězit a poskočit v tabulce zase trochu výše. Trenér Vladimír Hruška měl k dispozici pět hráčů A týmu a fanoušky určitě potěší zpráva, že mezi nimi byl kapitán “áčka” Daniel Krch, který se vrací po dlouhé pauze. Společně s ním naskočili do základní sestavy i stoper Buchta, záložník Jirásek a útočníci Dias s Kuchtou, který si již odseděl stopku za červenou kartu z předešlého domácího zápasu.

Začátek utkání byl z obou stran opatrný a trochu i nervózní, neboť oba týmy chybovaly v jednoduchých přihrávkách ve středu hřiště. Pak se Klokani osmělili a v 9. minutě přišlo první vážnější zakončení, které ještě brankář hostů dokázal vyrazit. Minutu na to už se ale Klokani radovali, když kapitán Brak propálil vše, co mu stálo v cestě a Bohemka šla do vedení. Klokani byli jak polití živou vodou, gól jim dodal sebevědomí a hnali se do dalších útočných akcí. Věchtík se zpoza vápna pokusil obstřelit hostujícího brankáře Jedličku, ale o kousek minul. Ve 20. minutě Boleslav udeřila z rohového kopu, ale to se ještě jednalo o ofsajd. Jenže po chvíli měli hosté šanci na reparát v podobě dalšího rohového kopu, a to už se jim podařilo skórovat regulérně, střelcem byl Novák. Hra byla vyrovnaná a do konce poločasu měli šanci už jen hosté a to opět po rohovém kopu. Kouba ale bravurně hlavičku vyrazil, a Klokani tak mohli jít do kabin za stavu 1:1.

Bohemians v druhém poločase na soupeře vlétli a byli mnohem aktivnějším týmem. Nicméně do velké šance se ne a ne dostat. Klokani vyslali do vápna soupeře pouze několik ostrých centrů, se kterými si obrana Boleslavi věděla rady. Domácí pokračovali v aktivní hře, ale po brejku jako blesk z čistého nebe ztrhli vedení na svou stranu hosté, když Komárek z voleje vymetl šibenici po centru z pravé strany. Po gólu Boleslavi byl obraz hry stejný, Klokani se snažili soupeře zatlačit, ale ten hru kouskoval drobnými fauly, nedovolil tak Zelenobílým dostat je pod soustavný tlak a zároveň čekal na šanci využít brejkovou situaci. Což se hostům bohužel i povedlo, když po rychlém kontru tentokrát z levé strany zakončoval Košek a zvýšil vedení Boleslavi.

Juniorka tak nedokázala v domácím prostředí zvítězit, ačkoliv byla aktivnější. Jasným pozitivem může být alespoň návrat Daniela Krcha na trávníky, který zvládl celý první poločas.