Ligový navrátilec zavítá do Ďolíčku

V pátek večer přijede ostravský Baník. Dnes poslední možnost ke koupi vstupenky.

Ligový navrátilec zavítá do Ďolíčku

Reprezentační pauza se již konečně pomalu ale jistě chýlí ke svému konci a na hlavní scénu pouští opět nejvyšší fotbalovou soutěž. Už na "populární" pátek třináctého zavítá do chrámu Klokanů ostravský Baník. Slezané přijedou do Prahy jako letošní ligový nováček. Ačkoliv po slibném startu neprožívají úplně nejlepší časy, tak v zádech budou mít pozitivní bilanci. Vzájemné zápasy totiž v poměru 12 – 10 – 6 mluví právě pro modrobílé.

Po rychlém návratu mezi českou ligovou smetánku přispěchala Ostrava s několika kvalitními posilami. Tou největší nemohl být nikdo jiný než tamní uznávaná legenda Milan Baroš. Z Plzně hostuje další útočník Poznar. Zlín opustil obránce Pazdera a zamířil právě do Ostravy. Z olomoucké Sigmy přestoupil Šindelář.

Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Několik hráčů ale neprošlo letní přípravou a muselo se z kádru Baníku pakovat. Mezi nimi i zkušený Zápotočný, který se s klubem dohodl na ukončení smlouvy. Karol Mondek přestoupil do polského Rakówa Czechostowa. Artěm Mešaninov sbírá druholigové zkušenosti ve Znojmě.

V zápasech Baníku je vždy v nabídce hodně branek, což neuniklo trenérovi Martinu Haškovi: "Ostrava je takový netypický nováček. Hraje otevřený fotbal a krom toho, že hodně gólů dávají, tak je i dostávají. Prezentují se trochu bezstarostně. Jsou naším přesným opakem. My těch branek moc nevstřelíme. Soupeře ale držíme na uzdě a nedostáváme moc gólů. V týmu soupeře je ovšem jedna legenda a tou je Milan Baroš."

Rozhodně se i přes zdánlivě v nepříliš ideální formě hrajícího soupeře nedá čekat jednoduchá práce: "Jsou běhaví, pracovití a snaživí. Většina týmů jim sice vstřelila minimálně dvě branky, ale oni dokázali vyrovnat a brát ze zápasů bod. Dokud není konec zápasu, tak nebude nic hotové."

Martin Hašek mladší poukázal na jasný cíl do pátečního střetnutí: "Viděl jsem jen jejich první zápas v letošní sezoně, když vyhráli v Brně 3:1 a hráli dobře. Od té doby se jim nějak zvlášť výsledkově nedaří. Ale podle jediného utkání se dá těžko něco posoudit. Hrajeme doma a chceme získat tři body. Vítězství je jediné, co z toho zápasu můžeme brát."

Zápas se hraje v pátek od 20:15 v Ďolíčku. V přímém přenosu ho bude vysílat ČT sport, textový online můžete sledovat zde na stránkách bohemians.cz. Hlavním rozhodčím bude Petr Ardeleanu, asistovat mu budou Tomáš Mokrusch a Stanislav Pochylý.

S utkáním jsou spojena mimořádná bezpečnostní opatření. Vstupenky jsou stále k prodeji ZDE a v den zápasu nebudou na pokladnách stadionu k dispozici. Do čtvrteční 18. hodiny je poslední příležitost zakoupit si vstupenku fyzicky ve fanshopu. V pátek si mohou registrovaní fanoušci Bohemians pořídit lístek na zápas pouze na stránkách TICKETPORTAL.CZ. Vstupenky do hostujícího sektoru byly plně v distribuci Baníku a jsou již zcela vyprodány. Bez předem zakoupené vstupenky se tedy do Ďolíčku nevydávejte, na stadion se z bezpečnostních důvodů nedostanete.

Připomínáme fanouškům, že pro bezpečnost všech zúčastněných je třeba během návštěvy Ďolíčku dodržovat jeho návštěvní řád. Mimo jiného se zdržte vhazování čehokoli na hrací plochu a používání jakékoliv pyrotechniky. Věříme, že nikdo nechce vážným porušováním pravidel bezpečnosti a návštěvního řádu narušit průběh zápasu, ohrozit ostatní diváky a způsobit problémy klubu svého srdce. Žádáme také diváky, aby svými vlajkami nepřekrývali reklamní panely a uposlechli pokynů pořadatelské služby, co se týče jejich umisťování.

Bohemka TV