Proti Jihlavě natáhnout vítěznou sérii

V pátek vyrazí Klokani loupit na bojiště Ježků.

Proti Jihlavě natáhnout vítěznou sérii

Zápasy s Jihlavou přináší dlouhodobě fanouškům Bohemians pocity radosti a spokojenosti. Aby ne, když Bohemka pojede už v pátek natáhnout velmi úspěšnou sérii výher právě proti týmu z Vysočiny. Po pouhých osmi vzájemných zápasech v samostatné nejvyšší soutěži mají Klokani v zádech bilanci 5 - 3 - 0.

Jihlava se dokázala opět udržet v nejvyšší soutěži. Do té nové nastoupila s novým slovenským trenérem Ivanem Kopeckým. Žádné velké posilování se ovšem nekonalo. Jen z hostování z ostravského Baníku se vrátil exklokan Petr Nerad. Pražská Sparta zapůjčila obránce Nového. Z druholigového Varnsdorfu přišel Nikolas Daníček. Jihlavě se mimo jiné podařilo získat Pecháčka z italského Udinese Calcio. Posledním příchozím byl Keresteš, který působí na Vysočině formou hostování z Mladé Boleslavi.

Klub naopak zaznamenal několik odchodů. Jani Urdinov zamířil do vršovického Ďolíčku. Smlouva skončila Augustu Batiojovi. Středopolař Petr Hronek neodolal nabídce Zlína a s vidinou Evropské ligy se přestěhoval do na jih Moravy.

FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)
Proti Jihlavě odkoučoval svůj první zápas na lavičce Bohemians trenér Martin Hašek, který vzhlíží k dalšímu náročnému utkání: "V minulé sezoně byla Vysočina náš konkurent v boji o záchranu. Podle postavení v tabulce se ji nepodařilo zatím problémy vyřešit. Nepodařilo se jim naplno prokázat sílu, stále se hledají. Důležitý je pro ně určitě brankář Hanuš. Dále pak šikovný obránce Nový a Urblík. V ofenzivě je nebezpečný Ikaunieks."

Ačkoliv se jihlavští nachází na poslední příčce ligové tabulky, tak před Klokany stojí těžký úkol: "Jihlava je nebezpečná hlavně doma, kde mimochodem potrápila i plzeňskou Viktorii. Nyní se ocitají v situaci, kdy nad námi nutně potřebují zvítězit, což ale my víme. Hrajeme s nimi během relativně krátké doby podruhé. Věřím, že budeme dobře připraveni. I když se nacházíme ve středu tabulky a Jihlava na jejím konci, tak to bude v pátek těžké. My dáváme málo branek a všechny body, které jsme dosud získali, jsme si poctivě vybojovali. Za naše aktuální umístění jsem pochopitelně šťastný."

Střetnutí Ježka s Klokanem vyhlíží i hráči. Dominik Mašek naposledy v Jihlavě vstřelil gól a tým chce potvrdit dobrou formu, kterou se mohou Zelenobílí chlubit: "Bojují každým rokem o záchranu. My tam pojedeme uspět a hodně se jim odtrhnout, což je i náš cíl. Pamatuji si, že jsme oba dva zápasy v minulém ligovém ročníku dotáhli do vítězného konce. Chtělo by na to navázat a porazit je popáté v řadě."

FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)
Zápas v Jihlavě je na programu v páteční podvečer. Úvodní výkop je naplánován na 18. hodinu. Žádná televizní stanice si utkání nevybrala do živého vysílání. Utkání bude řídit Karel Hrubeš. Asistovat mu s Ondřejem Pelikánem bude také Michal Myška. Čtvrtým sudím bude Jan Machálek. Na Virtuálním Ďolíčku poběží textový online. Pro fanoušky Bohemians nebyl vyhlášen společný výjezd. Na stadion na Vysočině se tak musí každý dostat po vlastní ose. Lístek do sektoru hostí stojí 120 Kč a koupit jej můžete buďto přímo v den zápasu u vstupu č. 5 na pokladnách stadionu, ale také přes internetový portál ZDE. Přímo do svého sektoru (tribuna D) se příznivci Bohemky dostanou od 16:30, kdy se jejich část hlediště otevírá. Sdílejte s námi zážitky z utkání. Ke svým příspěvkům na Facebooku, Instagramu a Twitteru vždy připište hashtag #JIHBOH nebo nás přímo označte. Dostanete se tak přímo na hlavní stránku webových stránek bohemians.cz.