Kabajev pálil ostrými

Nejrychlejší prvoligový hattrick od znovuzrození padl v Jihlavě.

Kabajev pálil ostrými

Vítězná sestava se zkrátka nemění. Trenér Hašek se řídil známým pořekadlem a do utkání v Jihlavě vyběhla stejná jedenáctka jako minulý pátek s ostravským Baníkem. I přes brzký páteční výkop mnoho věrných fanoušků vyjelo Klokany podpořit a rozhodně toho nemohou litovat.

V úvodu sice nebylo k vidění velké množství vyložených šancí. Za domácí se pokoušel zahrozit Ikaunieks, ale centr Kryštůfka zakončil hlavou vedle. Před uběhnutím prvních deseti minut začal úřadovat forvard Kabajev. Forvard Bohemky vystihl přihrávku Urblíka a píchl si míč podél Krejčího. Okamžitě uháněl na branku, uvnitř šestnáctky propálil Hanuše, čímž zajistil svému týmu brzké vedení.

FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 2:4 (0:3)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 2:4 (0:3)
 A náhle se začaly dít pozoruhodné věci. Kabajev přesprintoval Tlustého, doběhl si dlouhou přihrávku Haška z hloubi pole a podruhé prostřelil Hanuše, který opět kapituloval. Následně přišla historická událost. Do dalšího samostatného úniku se prodral znovu Kabajev a střelou na zadní tyč zkompletoval hattrick. Jednalo se o jeho druhé třígólové představení během jednoho zápasu v dresu Bohemky. Zároveň ale také o nejrychlejší hattrick v první lize od samotného znovuzrození Bohemians.

Do útočení se tedy musela hnát i Jihlava. Krajní záložník Fulnek si přebral míč a upaloval z pravé strany na Fryštáka. Snažil se ho překonat střelou na zadní tyč, ale Fryšták prokázal skvělou formu a fantastickým zákrokem míč vyrazil na rohový kop. Bohemka ho ubránila a navíc vystřelila do rychlého protiútoku. Kabajev svižným sprintem přeběhl půlku hřiště, zasekl míč a naservíroval ho Vaníčkovi. Mladý záložník vystřelil, ale míč zablokoval jeden z obránců Jihlavy. Klokani si už zbytek první půle pohlídali a do kabin šli s tříbrankovým vedením.

Náskok mohl navýšit Mašek. Ale sám před Hanušem nenasměroval míč do sítě, protože ho ještě tečoval brankář Jihlavy na rohový kop. Záhy přišlo snížení. Za hranicí šestnáctky se do balónu opřel Tlustý a prudkou střelou snížil.

FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 2:4 (0:3)
FC Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 2:4 (0:3)
V další šanci se zjevil Kabajev. Ale jeho střelu zblízka Hanuš nadvakrát zkrotil a dobíhající Mašek už míč nestihl dopravit do branky. Klokani si vzali ale tříbrankové vedení zpět. Mašek ve středu hřiště prostrčil míč do uličky na Reitera, který se nemýlil a přesnou střelou na zadní tyč přidal čtvrtý gól.

Minutu před koncem ještě z pokutového kopu korigoval debakl domácích Ikaunieks. Více už Bohemka domácím nepovolila a rozhodčí Hrubeš závěrečným hvizdem zápas ukončil. Chvílemi působili jako kuchyňský kráječ na Vysočinu, když čtyřmi brankami zničili Jihlavu a do Ďolíčku vezou první venkovní tři body.