Jindřišek: Výhra je zasloužená!

Zápas na Vysočině popisuje Josef Jindřišek.

Jindřišek: Výhra je zasloužená!

Utkání v Jihlavě popisuje Josef Jindřišek. Zažil už někdy podobný průběh? A jak se dívá na mladého Antonína Vaníčka? Více v rozhovoru.

Připsali jsme si první letošní tři body ze hřiště soupeře. Zvítězili jsme vysokým rozdílem.
Je to paráda. Na druhou stranu jsme tady chtěli uspět a odvézt si tři body, což se nám podařilo. Jsme maximálně spokojení a myslím, že jsme si vítězství po dnešním výkonu v celém zápase zasloužili.

V Bohemce hraješ již několik sezon. Ale čtyři branky na venkovním hřišti patří mezi ojedinělé zážitky pro fanoušky Bohemky...
Takový průběh jsem ještě nezažil. Nevím přesně v kolikáté minutě už bylo tříbrankové vedení na naší straně. První poločas jsme se snažili uhrát bez obdržené branky a šli jsme se stejným záměrem i do toho druhého. Snažili jsme se zamezit situaci, kdy by padl kontaktní gól a Jihlava by se dostala na koně. Sice se nám to nepovedlo, ale po brance na 1:3 jsme přidali čtvrtý gól, který nás zase uklidnil. Pak ještě přišla penalta, u níž jsem byl já. Hloupě jsem proti němu vystoupil, on si prohodil míč a narazil do mě. Vyhráli jsme 4:2, takže jsme spokojení.

Jevgenij Kabajev dal od znovuzrození Bohemky nejrychlejší prvoligový hattrick.
V kabině to máme nastavené. Kdo dá hattrick, tak dostane z kasy peníze. Každý bude rád, protože hrajeme o prémie, body a pro diváky. Drahé to mít určitě nebude, ba právě naopak. Nějaké statistiky nehlídám.

Naše šance přicházely spíše až ve druhém poločase. V první půli jsme byli maximálně efektivní.
Kdybychom tady vstřelili místo čtyřech branek šest, tak by se nikdo nedivil. Ty šance, které jsme si vypracovali jsme neproměnili. Zaplaťpánbůh, že ty čtyři trefy byly přesné a díky nim vezeme body.

Jihlava - Bohemians 2:4 (0:3)
Jihlava - Bohemians 2:4 (0:3)
 Antonín Vaníček pomohl na konci minulé sezony dorostu k postupu mezi elitu. nyní nastupuje v základní sestavě áčka. Jak se na něj koukáš z pozice zkušeného hráče?
Tonda (Antonín Vaníček) se učí a má velký talent. Kdyby ho neměl, tak není u nás v prvním mužstvu. Pomalu se učí a trenér mu dává šance, které on chytá za pačesy. V zápasech odvádí maximum. Dle mého názoru si vede dobře.

Příště nás čeká Zlín, který si užívá euforie Evropské ligy.
Zlín bude úplně jiný tým než Jihlava. Jsou o hodně zkušenější a fotbalovější. Máme šestnáct bodů a navíc hrajeme doma. Budeme chtít ty tři body ze hřiště soupeře potvrdit!