Hašek: Dařil se nám rychlý přechod do útoku

Trenéři Ivan Kopecký a Martin Hašek hodnotí vítězné utkání.

Hašek: Dařil se nám rychlý přechod do útoku

První z dua trenérů hodnotil zápas smutnější Ivan Kopecký.

"Do té doby, než jsme obdrželi branku by se dal náš vstup do utkání celkem slušný. Na hráčích bylo vidět odhodlání, vytvořili jsme si i šanci. Po centru zprava ale hlavičkoval Zoubele nedůrazně mimo. Vlastními hrubými fatálními chybami jsme dostali soupeře do sedla a od toho se celý první poločas odvíjel. Na nás se to psychicky podepsalo, následně jsme inkasovali potřetí. Navíc přišlo zranění Mišůna, na což jsme museli reagovat." viděl důkaz," vyjmenovával důvody rychlého vedení Klokanů.

O poločasové přestávce se ale snažil své svěřence uklidnit: "V kabině jsme si potom řekli, že musíme dát hlavy nahoru a snažit se kontaktním gólem znepříjemnit Bohemce zápas. Defacto se nám to i podařilo, ovšem za stavu 1:3 přišla velká šance Ikauniekse, ale bohužel ji neproměnil. Tak jak Klokani dávali branky naprosto jednoduše, tak nám to tam nespadlo. Vzápětí z brejku přišel čtvrtý gól, který byl rozhodující. My už pak jen výsledek kosmeticky upravili po proměněné penaltě Ikaunieksem."

"Utkání se nám nevydařilo a to je škoda. Viděl jsem na hráčích odhodlání i ve druhém poločase, ale chyby které přišly se nesmějí stávat. Držíme míč a soupeři dáváme příležitosti, které nám nikdo nenabídne," ukázal na kámen úrazu svého týmu.

Rychlí hráči Klokanů dělali jihlavským nemalé trable: "Zápas se dostal do takové polohy, kdy jsme se museli snažit o nějakou aktivitu. Byly tam velké díry a rychlým hráčům Klokanů to pochopitelně hrálo do karet. Naším cílem bylo hrát ze zabezpečené obrany do rychlých protiútoků, ale když prohráváte 0:3 tak je těžké zalézat před vlastní branku. Na hráčích bylo vidět, že s výsledkem něco chtějí udělat. Pokud se to nedařilo, tak tekla voda na mlýn Bohemians, kteří okének v naší defenzivě využívali."

"Kabajev byl hodně produktivní, je to silový útočník. Připravovali jsme se na něj, ale pokud mu přihrajeme aby šel dvakrát sám na bránu, tak nás ztrestal. Kluci z toho byli nešťastní, snažili jsme se jim zvednout sebevědomí. Věřili jsme, že když tomu půjdeme naproti tak výsledek zvrátit můžeme," poukázal na fakt, že Jihlava některé branky Kabajevovi darovala.

O chvíli poté se dostavil do místnosti pro novináře i hostující kouč Martin Hašek.

"Na zápas jsme se připravovali stejně jako na všechny ostatní. Snažíme se zodpovědně bránit, v ideálním případě vzadu uhrát nulu. Disponovat také rychlým přechodem do útoku, jestliže nejde hrát rychle, tak mít i kvalitní postupný útok. Dnes se nám obzvlášť dařil rychlý přechod do ofenzivy. Po zisku míče jsme se opakovaně dostávali soupeři za záda. Díky tomu dal Jevgenij Kabajev během patnácti minut hattrick, za což mu gratuluji. Nestává se to každý den a určitě ne na Bohemce. Nás nejlepší střelec z minulé sezony měl na kontě tři branky. Kabajev tento počin vyrovnal během čtvrt hodiny," vysekl poklonu svému svěřenci.

Jihlava - Bohemians 2:4 (0:3)
Jihlava - Bohemians 2:4 (0:3)
 Lodivod Bohemians prozradil plány do druhé půle: "O poločase jsme se společně s hráči připravovali na to, abychom dohráli utkání zodpovědně a s velkým nasazením. Nechtěli jsme nechat soupeře nadechnout. Bylo jasné, že i gól na 1:3 nalije Jihlavě sílu do žil. V situaci, kdy už nemá co ztratit a zápas by se mohl pro nás zkomplikovat. Bohužel se tak stalo, když po hodině hry branka nakonec přišla."

"My si vytvořili nějaké příležitosti před snižující trefou i po ní. Nic jsme ale neproměnili. Zlomový okamžik byla dvaasedmdesátá minuta, kdy Fryšták nohou zneškodnil domácí gólovou šanci. Záhy z protiútoku Reiter proměnil svou příležitost, čímž dal druhý gól v druhém po sobě jdoucím zápase. Překonal své gólové statistiky z Vlašimi. Potom jsem už viděl, že bychom to mohli zvládnout. Jihlavě branka na 4:1 vzala energii i chuť," rozklíčoval rozhodující moment zápasu.

Vítězství Bohemians mohlo ale být mnohem vyšší: "Mohli jsme vstřelit i další branky, protože příležitostí jsme měli spoustu. Nepřidali jsme a pak přišla proměněná penalta, po ní i další šance Jihlavy. Dnes se hrál prostě bláznivý zápas, ale my v něm tahali za delší konec provazu."