U21: Druhý poločas rozhodl o utkání

Klokani nenavázali na vítězné derby a doma jasně prohráli s Příbramí

U21: Druhý poločas rozhodl o utkání

Do tréninkové centra v Uhříněvsi k odehrání 12. kola české skupiny Juniorské ligy tentokrát zavítala Příbram. Bohemka před zápasem okupovala 9. příčku a Příbram příčku 4. z celkových dvanácti účastníků. Trenér Vladimír Hruška nasadil do utkání tři členy A týmu, jmenovitě stopera Krcha a útočníky Diase s Kuchtou. Zároveň testoval mladého izraelského záložníka Neshera.

Začátek utkání nabídl útočné snažení Klokanů. Prvním střeleckým pokusem ohrozil bránu právě testovaný Nesher, ale mířil nepřesně. Po pár minutách si zase junioři vybojovali standardní situaci vhodnou pro centr, který před bránu vzápětí poslal Káš. Kášův centr však stáhnul ze vzduchu hostující gólman Kočí. V 11. minutě se po centru Příbrami balón nešťastně odrazil k příbramskému Matouškovi a ten pohotovou ranou prostřelil brankáře Šrámka. Hned vzápětí mohli hosté vedení navýšit, ale hlavičku Květa vyrazil Šrámek před sebe, odkud obětavým skluzem odvrátil míč Krch, a zamezil tak dalšímu nebezpečí. Následovala klidná pasáž utkání, ve kterém byli mírně aktivnější Bohemians. Zajímavé okamžiky začaly přicházet až s blížícím se koncem prvního poločasu. Nejprve dobře Kuchta uvolnil Begiče, který se ocitl sám před brankářem, ale skórovat nedokázal. Na druhé straně přetažený centr doběhl Matoušek a napálil balón do boční sítě. Poslední šanci si připsala Bohemka, když se opět sám před brankářem Kočím ocitl Begič. Tentokrát stihl míč jen špičkou kopačky posunout k brankáři hostí, protože přihrávka byla o kousek delší než potřeboval. Víc toho první poločas nenabídl.

Snaha o vyrovnání v druhém poločase začala nebezpečnou hlavičkou Káše, když si naskočil na centr od rohového praporku. Ačkoliv se daly očekávat další útoky Zelenobílých v honbě za vyrovnáním, tak se překvapivě spustil příbramský brankostroj. Ve 47. minutě pronikl do vápna Matoušek a nabídl tutovou pozici Tarczalovi, který nepohrdnul a v poklidu skóroval. O čtyři minuty později hosté skórovali potřetí, když nejaktivnější hráč zápasu Matoušek postupoval sám a v zakončení se nemýlil. O odpověď se snažil Dias, který se uvolnil před vápnem. Jeho slabou střelu však gólman hostí snadno zkrotil. Junioři se stále snažili útočit, ale to byla voda na mlýn pro příbramské hráče. Další branka padla v 60. minutě, když se hlavou po rohu prosadil Januška. Po pár minutách už to bylo 5:0, když po nešťastné teči skončila v síti další Tarczalova střela. Největší šanci na zaznamenání čestného gólu měl na noze Horizál, ale trefil pouze gólmana. Poté se zápas již dohrával a poslední šanci si připsali Dias s Václavíkem, kteří ale oba se svými střeleckými pokusy neuspěli.

Bohemians tak v tomto zápase neskórovali a i přes dobrý výkon v prvním poločase, ve kterém byli vyrovnaným soupeřem, nakonec schytali pomyslného bůra.