Chceme potvrdit body z venku!

V sobotu se v Ďolíčku představí Zlín.

Chceme potvrdit body z venku!

Klokani se po dvou úspěšným pátečních zápasech opět vrací do rytmu sobotních hracích dnů. Jako první přijede v sobotu do Ďolíčku zlínský Fastav. Ačkoliv samotné jméno soupeře nemusí znít atraktivně, tak v této sezoně se Ševci snaží tento dojem změnit. Díky celkovému vítězství v MOL Cupu se svěřenci trenéra Bohumila Pánika dostali rovnou do základní skupiny Evropské ligy. Bohemka ovšem půjde do zápasu z lepší výchozí pozice, díky výhrám nad Ostravou (2:1) a Jihlavou (4:2) se Klokani prokousali v tabulce až před svého soka. Zlín v lize neprožívá radostné období. Ač do týmu přišlo několik posil, tak Ševci nenaplňují své představy a rozpaky umocnil navíc i debakl s Mladou Boleslaví (1:5) z posledního utkání. Klokani budou chtít zlomit nepříznivou bilanci, která je zatím nakloněna na stranu hostů v poměru 2 - 5 - 5.

Postup do Evropské ligy si ale vyžádal posílení všech řad sestavy. Na jih Moravy se tak nejprve přesunul Pablo Podio ze slovenské Železanie Podbrezová. Druholigové Táborsko opustil Adnan Džafič a posílil Zlín. Ze severočeského Liberce se přestěhoval Bartošák. Své zkušenosti uplatňuje Petr Jiráček, který přišel ze Sparty. Jarní kometa Liberce jménem Ubong Ekpai rovněž neodolala vábení Evropské ligy a i nigerijský rychlík vyměnil modrý dres za žlutý. Ze Sparty sbírá zkušenosti na zlínské Letné i Holzer a Vukadinovič. Další sezonu v Jihlavě odmítl Hronek a přestoupil k Ševcům. Z Mladé Boleslavi byl zapůjčen odchovanec Lukáš Železník. Ofenzivu posílil i Mirzad Mehanovič, který odešel z Jablonce. Jako poslední poté fanouškům Bohemians známý brankář Zdeněk Zlámal, jenž ukončil své angažmá v Turecku a vrátil se zpět do tuzemské soutěže.

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)
Několik hráčů ovšem i Zlín opustilo a ve velké většině se jednalo o hlavní opory. Diego Živulič přestoupil do plzeňské Viktorie. Vukadin Vukadinovič do Sparty, která ho ovšem v průběhu sezony poslala zpět formou hostování. Stoper Jakub Jugas odešel do Slavie. Lukáš Pazdera zamířil do ostravského Baníku. Legendu Davida Hubáčka na ligových trávnících už neuvidíme, poněvadž po minulé sezoně ukončil aktivní kariéru. V Příbrami hostuje Antonín Fantiš.

Trenér Martin Hašek si je vědom zkušeností soupeře: "Jedná se o další tým, který účinkuje v letošním ročníku Evropské ligy. Pro nás to bude zajímavá konfrontace. Vzpomínám si na jarní zápas, kdy jsme doma potřebovali Zlín porazit, abychom nezachraňovali na poslední chvíli. Nakonec se nám to nepodařilo, když Zlín vyhrál. Fastav má široký kádr, který si před sezonou vybudoval s vidinou účasti v MOL Cupu, české nejvyšší soutěži a také v Evropské lize. Viděli jsme jejich zápas ve Vlašimi, kde nastoupili ovšem ti hráči, kteří v sobotu hrát nemusí."

Hráči Zlína v sobě skrývají potenciál, který lodivod Bohemians nepřehlédl: "Mají docela dost rychlých hráčů. Oni hrají také s vědomím, že mají v Evropě něco odehráno. Ty zápasy dodávají sebevědomí. V Evropské lize si vedou spíše průměrně. Ve hře o postup ještě ale stále jsou. Navazují na své uplynulé odehrané ligové ročníky. Z provinčního klubu se mění v poněkud pevnější tým z hlediska HET ligy. "

V týmu Zlína je spousta nových hráčů. I přes zdánlivou hráčskou kvalitu jsou však za Klokany: "Událo se tam hodně změn. Nebyly to jen ty hráčské, protože se změnilo i myšlení klubu. Potřebují čas, který prozatím neměli. Na jejich postavení v tabulce mají vliv domácí zápasy, které se jim daří zvládat. Když vyjedou na hřiště soupeře, tak těch bodů moc nezískávají."

Určité změny se udály i v Bohemians: "Pokud v nějakém zápase předvedeme ideální výkon, posléze je těžké ho zopakovat. Rozdíl pociťujeme při určování základní sestavy. Předtím jsme nasazovali hráče, kteří nebyli natrénovaní a zdraví. Někteří byli po zranění. Proto jsme pak dostřídávali. Momentálně se nacházíme v jiné situaci. Hráči, jež teď nastupují, jsou připraveni podat maximální výkon. A k tomu pomůže, když má hráč natrénováno. V tomto jsme se posunuli. Ovšem co se týče klidu v řešení situacích, tak to se nedá natrénovat za den. V časovém horizontu se dá mluvit o měsících. V případě mladých hráčů několik sezon, než se z mladého kluka stane hotový hráč."

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)
K nadcházejícímu střetnutí se upínají i hráči v čele s kapitánem Josefem Jindřiškem: "Zlín bude úplně jiný tým než Jihlava. Jsou o hodně zkušenější a fotbalovější. Máme šestnáct bodů a navíc hrajeme doma. Budeme chtít ty tři body ze hřiště soupeře potvrdit!"

Zápas se hraje ve vršovickém Ďolíčku v sobotní podvečer. S úvodním hvizdem ho zahájí v 17 hodin hlavní rozhodčí Miroslav Zelinka. Asistovat mu s Janem Patákem bude i Zdeněk Koval. Mezi střídačkami se bude pohybovat čtvrtý sudí Ondřej Pechanec. Stadion se otevírá v 16:00. Vstupenky jsou stále k dispozici za 150 Kč a 230 Kč ZDE. Zápas nevysílá žádná televizní stanice. Na Virtuálním Ďolíčku poběží textový online. Po jeho skončení samozřejmě nebude chybět tradiční reportáž. Ale vy se s námi podělte o vaše zážitky a ukažte se přímo na hlavní stránce webových stránek Bohemians. Ke svým příspěvkům na Facebooku, Twitteru i Instagramu připište hashtag #BOHZLN nebo nás přímo na fotografii označte.

Bohemka TV