Šmíd: Bod je spíše smolný

Zápas s Olomoucí komentuje Michal Šmíd.

Šmíd: Bod je spíše smolný

Své dojmy ze střetnutí s Olomoucí sdělil pro klubový web Michal Šmíd. Co scházelo k výhře? Poločasové dění v kabině i pochvala od trenéra Haška. Vše v rozhovoru.

Dnes proti nám stál ještě těžší soupeř než minulý týden. Náš výkon ale snesl daleko přísnější měřítka...
V tabulce se Olomouc před zápasem nacházela na třetím místě, asi z tohoto pohledu se dá brát Sigma jako silnější protivník oproti Zlínu. Hráli jsme o hodně lépe, když to srovnáme se Zlínem. Jestli byl minule bod trochu šťastný, tak tentokrát je dost smolný.

Pomohl nám dobrý úvod do zápasu?
Možná díky lepšímu pohybu, postavení na hřišti s míčem nebo bez něj. Velká škoda je, že jsme z nějakých protiútoků neudeřili v první půli. O té druhé ani nemluvím, to byl naprostý válec.

Z protiútoku se najednou dostala do vedení Sigma...
Nejdříve jsme ztratili míč na útočné polovině, poté ani útok Sigmy nikdo nepřerušil. Jejich brejk se docela rozvinul, ale dalo se tomu ještě nějak zabránit. Šlo spíše o takový řetězec chyb.

Brali jste před utkáním Olomouc jinak než na začátku sezony při jejím tabulkovém postavení?
Na startu ligové soutěže jsem o Olomouci vůbec nepřemýšlel, jelikož jsme s ní na začátku nehráli. Začal jsem až teď, když jsme s ní měli hrát. To ji už člověk musel brát hodně vážně, umějí si to dát.

Hned dvakrát míč poskakoval na malém vápně, ale v brance bohužel neskončil. Chyběl větší důraz?
Asi ano, myslím si to také. Možná důraz nebo také trochu více klidu. Jednou to tam po souboji vypadlo, míč skončil na tyčce. Někdo to měl na lajně dorazit. Podruhé to dorážel Lukáš Hůlka a trefil Dominika Maška.

Jak to vypadalo v kabině o pauze po penaltě?
Měl jsem takový pocit, že hrajeme dobře. Trenér přišel do kabiny a řekl to samé, že je to podle plánu. Některé útoky měly být vyřešené daleko lépe, škoda byla i toho obdrženého gólu. O pokutovém kopu jsme se nebavili, to se ve fotbale stává. Byli určení nějací hráči, Kaba (Jevgenij Kabajev - pozn. red.) si věřil a vzal si to. Nezazlíval bych mu to. Abych pravdu řekl, tak na můj vkus v Bohemce už zůstalo hodně penalt neproměněných. Jsem tady už docela dlouho a moc jsme jich nedali.

Trenér Hašek nemohl ani skoro věřit předvedenému výkonu ve druhém poločase. Řekl vám to hned po zápase?
Sdělil nám, že to byl totální fotbal. Já s ním souhlasím, hráli jsme na obrovské riziko. Běhali jsme, ještě jsme se vytáhli, abychom se stihli zajistit. Bod je pro nás dost krutý, ale buďme rádi alespoň za něj.