U21: Klokani bláznivé utkání v Teplicích těsně prohráli

Bohemians dotahovali v Teplicích ztracené utkání, ale bohužel neúspěšně.

U21: Klokani bláznivé utkání v Teplicích těsně prohráli

Po třech krutých prohrách za sebou se vydala juniorka Bohemians do Teplic, k aktuálně prvnímu týmu tabulky české skupiny Juniorské ligy. Trenér Vladimír Hruška mohl tentokrát využít služeb vícero hráčů A týmu. Jmenovitě stopery Hůlku a Buchtu, záložníky Bartka a Jiráska a útočníky Kuchtu s Diasem. Posílená juniorka si chtěla na žlutomodrých spravit chuť z posledních nevydařených zápasů, ale začátek zápasu nenasvědčoval tomu, že se tak stane.

Po oťukávání v úvodních minutách se domácí v 8. minutě propracovali k rohovému kopu, ze kterého po závaru vytěžil úvodní branku teplický Kodat. Po dalších osmi minutách, tedy v minutě 16., se po akci na levé straně odhodlal k centru jeden z hráčů Teplic a míč propadl k úplně volnému Šupovi - 2:0. Mezi 20. a 22. minutou spadli Klokanům do sítě další dvě branky a schylovalo se k dalšímu debaklu. Nejprve se ze standardní situace zpoza vápna prosadil Zeman a po chvíli Kodat, který se uvolnil na pravé straně a prostřelil brankáře Šrámka. Vypadalo to, že o vítězi utkání je rozhodnuto.

Pak se ale začaly dít věci! Klokani vyprodukovali v 34. minutě obrovský závar ve vápně Teplic a rozhodčí po pádu jednoho ze zelenobílých odpískal pokutový kop, který Kuchta bezpečně proměnil. Těsně před koncem poločasu, konkrétně ve 43. minutě, rozhodčí po faulu na Vránu nemohl udělat jinak, než odpískat další pokutový kop pro Klokany. Tentokrát se míče ujal Lucas Dias. Gólman domácích sice směr rány vystihl a vyrazil před sebe, ale pohotový útočník Bohemians z dorážky poslal balón tam, kam patří. Bohemians se tedy koncem poločasu vrátili zpět do utkání.

Bláznivé utkání gradovalo v druhém poločase, neboť Bohemka kopala v 54. minutě po faulu gólmana domácích další penaltu, v pořadí již třetí. K exekuci se po odmlce opět vrátil Kuchta. Gólman sice směr jeho střely vystihl, ale Kuchta mířil přesně. Klokani se dostali Teplicím na dostřel jediné branky. Aby to teplické nemrzelo, i oni mohli po domnělém faulu brankáře Šrámka v 68. minutě zahrávat penaltu. Míč si připravil Šup a poslal ho na druhou stranu, než skočil gólman Šrámek.

Teplice tedy odskočily o dvě branky, ale ne nadlouho. V 76. minutě se do míče opřel Vacík a s přispěním teče jednoho z teplických se balón dokutálel za záda bezmocného domácího brankáře Němečka. Klokani vstřelili čtvrtý gól v utkání a poprvé to nebylo z penalty. Poté vrhli všechny síly do útočení ve snaze zvrátit rozhodnutý zápas. Z brejku ovšem zahrozili Teplice, když Suchan nastřelil po střele z dálky břevno. Snaha Klokanů vygradovala v 90. minutě, kdy Káš vybojoval velice slibnou standardní situaci, a dal tak Bohemce obrovskou šanci na srovnání. Zahrání standardky si vzal na starost Horizál, zeď sice prostřelil, ale brankář domácích jeho střelu chytil do koše a zápas byl poté ukončen.

Klokani tak dokázali po málo vídaných třech pokutových kopech zdramatizovat rozhodnuté utkání ze stavu 0:4, ale bohužel žádné body domů nepřivezli. Utkání skončilo hokejovým výsledkem 5:4 pro domácí.