Větší šance body nepřinesly

Klokani si vytvořili příležitosti, ale berou bod.

Větší šance body nepřinesly

Zápas dvou soupeřů z horní poloviny tabulky byl od začátku vyrovnaný a ani jeden z týmů si na začátku větší šance nevytvářel. K vidění byly spíše jen náznaky příležitostí. Ke slovu se zprvu dostal Liberec. Breite si naskočil na centr Coufala, ale Fryštákovu svatyni netrefil. Za Klokany kontroval Nečas, už mohl jít do zakončení po vyhraném hlavičkovém souboj Haška. Za šestnáctkou odzbrojil rychlonohého útočníka Klokanů stoper Kúdela a zažehnal nebezpečí pro branku Koláře. O chvíli později byl dvakrát v akci znovu Hašek. Nejprve vystihl odkop gólmana Liberce na polovině hřiště, ale ve spolupráci s Reiterem nedokázal branku ohrozit. Následně se do střely dostal středopolař Bohemians sám. V šestnáctce si navedl míč na levačku, ale trefil před sebou stojícího obránce a míč v rychlosti ještě odrazil do rukou Koláře.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:0 (0:0)
I nadále pokračovala aktivita Bohemians. Z levé strany odcentroval Kocič, ovšem míč žádný ze spoluhráčů netrefil. Klokani v akci pokračovali, když vracel míč do vápna zprava Jindřišek. Liberecká defenziva sice centr odvrátila, ale Kocič si odražený balón našel a poslal prudkou střelu na bránu. Pak Liberec zahřál i brankáře Fryštáka. Ten musel vyboxovat centr Potočného, který se postavil ke standardní situaci.

V závěrečných patnácti minutách si Bohemka vytvořila už gólové šance. Nejprve Mašek sklepl míč za hranici vápna Dostálovi, který branku o kus minul. Ale největší šance přišla až poté. Z pravé strany krásně odcentroval Dostál a do míče se položil Nečas. Střelu z voleje ovšem brankář Kolář fantastickým reflexivním zákrokem vyrazil. Útočník Bohemky byl v centru dění znovu. Od brankové čáry ještě stihl zamířit na branku, míč se kutálel kolem čáry, ale dobíhající obránce stihl balón odkopnou pryč. První půli zakončil Krch, který se položil hlavou do Jindřiškova centru, bohužel ale branku přestřelil.

Druhý poločas otevřel šancí Pulkrab. Nejdříve střelu libereckého útočníka bez problémů chytil do svých rukavic Fryšták, druhý pokus byl přeci jen o něco nebezpečnější. Po centru Coufala mířil vedle pravé tyče. Klokani odpověděli Reiterem, jenž si obhodil Bartla, na jeho přihrávku ovšem žádný ze spoluhráčů nedosáhl.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 0:0 (0:0)
Po hodině hry se zaskvěl Fryšták, když skokem vyrazil nebezpečnou střelu Coufala z dvaceti metrů. Další velká příležitost přišla až deset minut před koncem. K přímému kopu se postavil Jindřišek, ale krásnou střelu zkušeného záložníka fantasticky vyškrábl Kolář na rohový kop. Rozhodnout chtěl ale i Liberec, o což se snažil střídající Voltr. Naběhl si na centr Bartla, ale prostor mezi tyčemi netrefil. V nastavení mohli jít do vedení Klokani. Kabajev si udělal prostor na pravé straně a odcentroval, ale dobíhající Luts míč netrefil.

Bohemka si s Libercem body rozdělila po bezbrankové remíze a v posledním domácím utkání prodloužila sérii neporazitelnosti.