Hašek st.: Porážka je zasloužená

Martin Hašek a Lubomír Vlk hodnotí utkání v Karviné.

Hašek st.: Porážka je zasloužená

Nejprve předstoupil před novináře hostující trenér Martin Hašek.

"Odehráli jsme poslední podzimní utkání. Předvedli jsme jednoznačně nejhorší výkon od začátku ligy. Až na nějaké malé pasáže jsem v podstatě nechápal naše chování na hřišti. Vždycky je to ale samozřejmě zodpovědnost trenéra, takže je to moje vizitka. Zápas se vyvíjel tak, že bychom se i slabým výkonem mohli dostat k zisku bodu. Pokud by se nám nakonec povedlo remizovat, nebyl by výsledek spravedlivý. Prohráli jsme zaslouženě se soupeřem, který byl po celé utkání lepší," nehledal výmluvy lodivod Bohemians.

Karviná - Bohemians 1:0 (0:0)
Karviná - Bohemians 1:0 (0:0)
Zhodnotil kompletní dosavadní vystoupení svých svěřenců: "Musíme vnímat pozitivně naše postavení a působení v lize. Získali jsme slušných dvacet dva bodů a přezimujeme v relativním klidu. Kdybychom hráli stejně jako dnes, tak by ani náš aktuální počet bodů nemusel být dostatečný zisk. Naposledy jsem se fanouškům omlouval za výkon v Hradci Králové v posledním kole uplynulého ligového ročníku, kde jsme hráli hodně špatně a prohráli. Ke stejné formě omluvy sahám i teď. Fanoušci fandili celý zápas a ujeli pěkný kus cesty, takže prostřednictvím tiskové konference se jim za náš výkon rovněž omlouvám. Je to pro mě nepříjemné, protože jsme měli podzim solidní a končíme takovou kaňkou. Na druhou stranu nám utkání zachovalo bystrost."

"Prohráli jsme počtvrté v sezoně. Na Dukle jsme byli na hřišti lepším týmem, sice jsme prohráli, ale velmi důstojně. Další porážka přišla s Jabloncem, přičemž v první půli jsme měli šance na skórování. Branku jsme obdrželi z jedné šance soupeře a odpovědět se nepodařilo. V Plzni jsme zlobili, myslím si, že se hráči Plzně hodně radovali ze zisku tří bodů. V Karviné náš výkon už důstojný nebyl," shrnul všechny nezdary Klokanů během šestnácti kol.

Lodivod Boheminas nevěřícně kroutil hlavou nad děním na hřišti: "Když patnáctkrát odehrajete utkání s tím, že vždy má prezentace týmu nějaké parametry, někdy standardní, jindy zase velmi dobré. Potom přijde tohle, je těžké se s takovou skutečností popasovat. Chci věřit tomu, že jsme byli svědky náhodného výbuchu. Domnívám se, že jsme byli takovým příjemným oživením ligy. Jsem rád, že jsme ve spoustě utkání ukázali fotbalovou tvář, která byla pro Bohemku charakteristická. Těší mě i zapracování mladých hráčů."

Následně přišel zhodnotit utkání i domácí kouč Lubomír Vlk.

"Tři body jsou pro nás nesmírně důležité. Hráči si sáhli na dno, odvedli velmi dobrou práci, chtěl bych jim poděkovat za odvedenou práci. Podle mě jsme byli lepší než Bohemka. Potěšující je i fakt, že jsme se jim minimálně vyrovnali v bojovnosti, dokonce jsme je možná i předčili. Takhle bych si představoval hráče odcházet ze hřiště, někteří i v křečích. Pro nás je vítězství povzbuzením po předcházejících nezdarech," dal najevo uvolněné pocity.

Karviná nasadila od úvodu hbité hráče: "Sestavu jsme tvořili s ohledem na styl hry Bohemky. Nechtěli jsme, aby nás Klokani zatlačili. Naopak z naší strany byla snaha nasadit běhavé hráče, což jsme měli v několika zápasech už vyzkoušené. Myslím, že nám tento tah vyšel. Výborně rychlostně vybavený je i Letič, umí dobře odcentrovat, zároveň patří mezi jeho silné stránky zahrávání standardních situací."