Hašek ml.: Běžecky máme na víc

Zápas v Karviné komentuje Martin Hašek.

Hašek ml.: Běžecky máme na víc

Poslední podzimní utkání v krátkosti popisuje Martin Hašek. Jeho komentář k nevyužité šanci a důvodech porážky v rozhovoru.

Dlouho jsme drželi bezbrankovou remízu, ale nakonec nevezeme ani bod...
Neměli jsme úplně sportovní formu, což je první důvod. O poločasové pauze jsme nebyli spokojení s nasazením. Nemyslím tím, že by to od nás bylo vlažné, ale bylo to málo. Běžecky máme také na víc, když nepodáme maximální výkon po běžecké stránce v mistrovském utkání, tak nemůžeme být spokojení.

Nedařilo se nám ani dostávat za obranu soupeře, z čehož jsme v minulých utkáních těžili. Proč?
Měli problém s udržením míče na hrotu, každý míč se nám vrátil. Pak se i těžko sbírají odražené míče, když souboje transparentně prohrajeme. Karviná měla asi i moc standardních situací, což jsme nechtěli dopustit. Mají vysoké hráče, umějí je i zahrát. Soupeř ani tolik nekombinoval, nevím jestli se to týká presinku. Je těžké soudit takhle po zápase.

Deset minut před koncem jsi šel ze strany na branku, ale trefil jsi Michala Šmída.
Naváděl jsem si míč a v první chvíli jsem zvedl hlavu, nikdo na přihrávku v dobré pozici nebyl. Rozhodl jsem se ještě jít, posunout si balón a vystřelit. Když jsem si míč předkopl, tak hráči  přeběhli. Od kluků mám informace, že byl ještě poblíž Siim Luts a Benjamin Tetteh. Nezvolil jsem asi úplně optimální řešení, jestli byli před brankou volní hráči, tak jsem měl zachovat klid. Zvolil jsem střelu, která šla asi na bránu, ale Šmíďák (Michal Šmíd - pozn. red.) mi probíhal na tyči. Nebyla to ale chyba, protože strhnul hráče, jenž nemohl jít do mě a uvolnil místo pro další hráče. Mohl jsem vybrat lepší řešení, pokud tam bylo, tak je to moje chyba. Neukázal jsem dostatek kvality v té situaci.