Fajfr: Chceme navázat na podzimní část

Jakub Fajfr hodnotí podzim pro klubový web.

Fajfr: Chceme navázat na podzimní část

Přechod ze žákovské kategorie do dorostenecké bývá složitý. Jak si s tím tým Jakuba Fejfara poradil a jak zvládnul podzimní část sezony, zhodnotil trenér pro klubové stránky.

Jak bys zhodnotil podzimní část sezony?
Na podzim jsme odehráli patnáct utkání, získali v nich 23 bodů při skóre 48:33. Nacházíme se na osmém místě, v silném středu tabulky, kde je šest týmů srovnaných v rozdílu pouhých pěti bodů. Často jsme ale odehráli utkání dvou kvalitativně rozdílných týmů, o čemž vypovídají jak vysoké výhry, například 11:0 v Čáslavi, tak i prohry - 5:0 v Liberci.

Na který zápas vzpomínáš rád?
Nejraději samozřejmě na utkání, kde náš herní projev byl velmi dobrý. Vítězná utkání s Admirou nebo Ústím nad Labem, též ale nemohu opomenout na utkání se Spartou či Hradcem, ve kterých se sice výsledkově nezadařilo, ale herně to z naší strany byla povedená utkání.

Kde jsou silné stránky týmu a kde slabé?
K silným stránkám týmu patří hra s míčem na malém prostoru, kterou mají hráči skvěle zvládnutou již z předcházející kategorie. Ke slabším patří celoplošná hra, na které se snažíme pracovat. Též musím zmínit řešení situací v defenzivě, kde je zapotřebí vnímat různá postavení soupeře, stejně jako podporu svých spoluhráčů.

Kdo patřil k lídrům týmu?
Nerad vyzdvihuji jednotlivce, jelikož fotbal je týmová hra a bez dobrého týmu v ní jednotlivci nemohou vyniknout. V této dorostenecké kategorii U16 je pro chlapce těžké udržet stabilní formu ve všech utkáních, stejně tak tomu bylo v podzimní části sezóny. Žádný hráč se tak nevyhnul výpadku nadstandardní formy, ale pokud byli hráči zdraví, působili na hřišti ve většině utkání velmi dobře.

Jak si tým poradil s o rok starší konkurencí?
Ne všechna utkání se sehrála oproti o rok starším hochům. Nicméně v takovýchto utkáních měl soupeř samozřejmě výškovou a silovou převahu. Občas se nám v nich dařilo perfektně (zápas s Admirou), občas nám však soupeř nedal šanci (v Liberci a v Chrudimi).

Zvládnul tým přechod ze žáků do dorostenecké kategorie, vnímáš nějakou změnu?

Přechod mezi kategoriemi je složitý, zvlášť když se nastupuje ve více než polovině utkáních proti o rok starším hráčům. Dorostenecký fotbal je oproti žákovskému celkově klidnější, v konkrétních situacích však o dost rychlejší. Hra je více o chytrosti, zbrklé chování jednotlivců se často trestá. Od poloviny října byla spousta utkání, ve kterých jsme se po většinu času prezentovali jako dorostenci a na to chceme navázat dále.

Plán a vidina do jarní části soutěže?
Nejdůležitější je z mého pohledu v této kategorii herní progres. Za hlavní úkol si dávám zkvalitnit přechodovou fázi hry tak, abychom byli schopni více držet míč a vytvářet si dobré příležitosti k zakončení. Jarní část bude vrcholit již tradičním All Stars Cupem, na kterém bychom rádi dobře reprezentovali náš klub v porovnání s kvalitními týmy z různých koutů světa.

Výsledky kategorie U16 ZDE | Tabulka kategorie U16 ZDE