Bejr: Začátek byl krušný

Hodnocení trenéra Daniela Bejra pro oficiální klubové stránky.

Bejr: Začátek byl krušný

Trenér Daniel Bejr, který do Bohemky přišel před aktuální sezonou, hodnotí podzimní část žákovské kategorie U14.

Jak probíhal podzim po tvém příchodu do klubu?
V létě jsme přebírali mužstvo v neradostném stavu, bylo mnoho zraněných hráčů. Úkolem číslo jedna bylo dostat ho hráčů chuť do fotbalu, nastavit správné tréninkové postupy a postupně zapracovat na individuálních dovednostech našich kluků. Najeli jsme na nový systém tréninků, který se měl odrazit ve zlepšeném herním projevu. Přes těžké začátky, kdy se kluci jen obtížně vyrovnávali s jiným tempem tréninků a odlišnými požadavky trenérů při utkáních, se nám podařilo po cca dvou měsících předvádět hezký fotbal, založený na aktivní hře všech hráčů. Se zlepšeným herním projevem přišly i lepší výsledky, které ve finále znamenaly čtvrté místo po podzimní části sezony 2017/18.

Který zápas se klukům moc nepovedl a na který budete rádi vzpomínat?
Jak už jsem zmínil, prošli jsme velkou změnou, co se týká tréninků, hry a tak dále. Z tohoto důvodu jsme na začátku sezony nehráli tak, jak jsme si představovali. Mrzí mě zápas v Plzni, kde jsme měli více ze hry, ale bez gólového efektu, a zápas se Spartou. Teď už bychom tyto soupeře potrápili mnohem více. Rád vzpomínám na všechny zápasy ve druhé polovině sezony. Například na Slavii, která suverénně vede tabulku, ale s námi vydřela poměrně šťastnou výhru. Skvělý dojem jsme zanechali v Teplicích a doma s Hradcem.

Kde jsou silné stránky týmu a kde slabé?
Řekl bych, že máme vyrovnané hráče na všech postech a na každém postu minimálně jednu alternativu. Máme velmi dobrou brankářskou dvojici. Střed hřiště máme pravděpodobně nejkvalitnější v lize. Útok se zvedl posunutím Romana Haushofera a stále se zlepšujícími výkony Tobiáše Vondry.

Kdo patří k lídrům týmu?
Nebojím se vyzdvihnout přínos kapitána Matěje Skořepy. Hraje ve středu pole a je opravdu výborný. V defenzivní činnosti je vynikající Filip Koutecký a postupně jde nahoru i co se týká ofenzivní práce. Střed pole patří i stále lepšícímu se Danovi Petránkovi. V útoku hrají nejčastěji Hynek Hruška a zmiňovaní Haushofer a Vondra.

Jak zvládli kluci přechod z malého hřiště na velký?
Začátek byl velmi krušný (smích). Vnímám to tak, že kluci měli špatné návyky a teprve v průběhu sezony jsme je odstraňovali. Samozřejmě, že nemáme zmáknuté úplně vše. Například taktiku příliš neřešíme. Raději se věnujeme individuálnímu rozvoji hráčů a fotbalovým dovednostem. Na taktiku mají dle mého ještě čas.

Kdo je největší konkurent v lize?
Je těžké v našich podmínkách konkurovat Spartě, Slavii a všem akademiím. Na začátku sezony jsme předpokládali, že budeme hrát vyrovnané zápasy proti týmům, které mají srovnatelné podmínky jako my , což může být Most, Kladno, či Meteor. Naštěstí se tyto prognózy nenaplnili a zdárně proháníme všechny týmy v České republice.

Jaká je vidina do jarní části?
Vydali jsme se na namáhavou cestu, chceme hrát aktivní fotbal, kde všichni útočí a všichni brání. Jsme nároční, ale jinak to nejde. Sám pod sebou bych trénovat nechtěl (smích). Až se divím, že to kluky tak baví. A touto cestou chceme jít i nadále, aby si kluci užívali každý trénink a každý zápas. Aby se nebáli používat nové věci a nebáli se udělat chybu. Jen tak se budeme zlepšovat a z kluků vyrostou sebevědomí hráči a osobnosti.

Výsledky kategorie U14 ZDE | Tabulka kategorie U14 ZDE