První přípravný zápas za dveřmi

Klokani nastoupí v sobotu k utkání v rámci zimní Tipsport ligy.

První přípravný zápas za dveřmi

Úvodní týden zimní přípravy završí hráči Bohemians zápasem proti druholigovému Táborsku v rámci tradiční Tipsport ligy. Turnaje se Klokani účastní pravidelně každý rok a i letos by chtěli svěřenci trenéra Martina Haška navázat na dřívější vítězství z let 1998 a 2014. I když se ostatní skupiny již hrají, sobotní duel bude první ve skupině A. Hned po našem premiérovém utkání, které začíná v sobotu v 11:00, nastoupí Olympia s Varnsdorfem od 13 hodin. Další dvojutkání jsou na programu v úterý 16. ledna a v sobotu 20. ledna.

S Táborskem se Bohemka potkává pravidelně. I v loňské skupině Tipsport ligy se Klokani střetli s modrobílým Táborskem. Hráči z Vršovic si připsali vítězství 3:2, když už po šesti minutách prohrávali o dvě branky, ale výsledek dokázali strhnout na svoji stranu. Nejdříve si v 10. minutě vstřelil vlastní branku Mršič, poté se ve druhé půli prosadili Kuchta s Lutsem. V roce 2016, taktéž v rámci Tipsport ligy, si připsala Bohemka tři body do tabulky po výhře 2:1, tehdy se trefilo jihoamerické duo Acosta, Mosquera. Rok předtím hrála Bohemka s Táborskem nerozhodně 2:2, když dotahovali skóre a po brankách Mikuše s Radou odcházeli ze zápasu pouze s bodem.

V kádru našeho sobotního soupeře nastupuje několik známých tváří. Především je v kádru na hostování Filip Blecha, který se tak bude moci v sobotu ukázat po delší době i fanouškům Bohemians. Dřívější hráč Klokanů Václav Prošek taktéž pravděpodobně nastoupí v sobotu na Vyšehradě a soupeř v současné době testuje i Zdeňka Linharta, který v Ďolíčku působil na podzim 2016.

Zápas s Táborskem začíná v sobotu 13. ledna od 11 hodin na Vyšehradě. Areál se nachází u ulice Mikuláše z Husi a v okolí stadionu je velmi komplikované parkování, proto doporučujeme všem fanouškům využít k transportu na zápas městskou hromadnou dopravu. Nejblížší stanicí metra je "Vyšehrad". Jestli se nemůžete zúčastnit přímo osobně, sledujte sociální sítě Bohemians, kde budeme fanoušky pravidelně a aktuálně informovat.