Do Bohemky přichází Bederka se Záviškou

Dnes se do přípravy s týmem připojili dva noví hráči, na hostování odešel Buchta.

Do Bohemky přichází Bederka se Záviškou

Klokani přivítali v týdnu před odletem na herní soustředění do Turecka dvě nové tváře. Dvaadvacetiletí Jiří Bederka a Jan Záviška se dnes dopoledne připojili k týmu a absolvovali v tréninkovém areálu v Uhříněvsi společný trénink. K prvním zápasům mohou nastoupit hned ve středu a ve čtvrtek v rámci Final Four zimní Tipsport ligy na pražském Vyšehradě. Administrativně by se mělo dotáhnout vše v průběhu tohoto týdne.

Jiří Bederka je bývalý mládežnický reprezentant, dvaadvacetiletý obránce přichází z Hradce Králové. Poslední rok strávil ve svém mateřském klubu, předtím si zahrál za České Budějovice, Pardubice či Spartu. Právě ze Sparty a Pardubic ho dobře zná současný trenér Klokanů Martin Hašek. Po návratu z hostování zpět do Hradce Králové odehrál v sezoně 2016/17 celkem tři zápasy v české nejvyšší soutěži. V současné sezoně odehrál za Votroky deset zápasů. Jeho přestup by se měl dotáhnout před odletem na soustředění.

Jan Záviška je taktéž dvaadvacetiletý krajní záložník, který do Ďolíčku přichází z Vysočiny Jihlava. Opačným směrem zamířil stoper Petr Buchta. Trenér Martin Hašek taktéž dobře zná Závišku z působení ve Spartě a Pardubicích. Bývalý mládežnický reprezentant je jinak odchovancem Hlinska a do Prahy přestoupil v patnácti letech. V české nejvyšší soutěži debutoval v dresu Jihlavy právě proti Bohemians v září 2016. I jeho příchod by měl být administrativně potvrzen v tomto týdnu a mělo by se jednat o hostování s následnou opcí.

Bohemka TV