Zítra nastoupí Klokani do dalšího utkání

Svěřence trenéra Martina Haška čeká Gabala.

Zítra nastoupí Klokani do dalšího utkání

Ve středu nastoupí zelenobílá výprava do dalšího přípravného duelu. V Turecku je bude čekat ázerbájdžánský tým Gabala FC. Tento pro některé fotbalové fanoušky méně známý tým byl založen teprve v roce 2005. Klub sídlí ve stejnojmeném dvanáctitisícovém městečku nedaleko ruských hranic. V lize patří mezi největší historické úspěchy třikrát třetí místo, které klub zaznamenal v posledních sezonách. V letošním ročníku se Gabala nachází po polovině sezony na druhém místě za známým Karabachem s šestibodovou ztrátou.

Náš středeční soupeř má ovšem zkušenosti i s evropskými poháry. V loňské sezoně se až z prvního předkola Evropské ligy kvalifikoval do základní skupiny. Na své cestě postupně vyřadil řecký klub Samtredia (5:1, 1:2), maďarský MTK Budapešť (2:0, 2:1), francouzské Lille (1:1, 1:0) a v závěrečném dvojutkání i slovinský Maribor (3:1, 0:1). Ve skupině narazil na Saint-Étienne, Anderlecht a Mohuč. Sice nezískal ani bod, ale s francouzským vítězem skupiny prohrál dvakrát těsně o jednu branku.

V sezoně předtím se do základní skupiny dostala Gabala díky dvěma remízám v závěrečném předkole s Panathinaikosem (0:0, 2:2) a díky pravidlu o vstřelených brankách na půdě soupeře si zahrála základní skupinu Evropské ligy společně s Krasnodarem, Soluní a Dortmundem. V letošní sezoně jí stopku ve třetím předkole připravil v odvetě Panathinaikos.

Středeční duel začíná v Antalyii v 15 hodin českého času (17:00 tureckého). Veškeré aktuální informace naleznete v průběhu utkání na našem Twitter účtu (odkaz zde).