Bohemku čeká závěrečný zápas na soustředění

V sobotu podvečer se střetnou dva zelenobílé týmy, Klokani si zahrají proti Žalgirisu.

Bohemku čeká závěrečný zápas na soustředění

Spřátelený klub Žalgiris Vilnius bude poslední prověrkou pro svěřence trenéra Martina Haška na letošním herním tureckém soustředění. Se zelenobílým klubem se utkají nakonec v sobotu podvečer v Antalyii, následující den Klokani již naberou směr Praha a poletí domů. Výkop zápass se přesunul na 17:35 hodin středoevropského času, veškeré aktuality ze zápasu naleznete na našem Twitter účtu zde.

Jak někteří dobře vědí, Žalgiris v roce 2009 potkal podobný osud jako Bohemku. Po větší ekonomické krizi klub začínal startovat ve druhé lize, ovšem okamžitě se vrátil mezi litevskou elitu a od té doby se pohybuje v horních příčkách tabulky. To mu zajišťuje i start v evropských pohárech. Bohužel čtyřikrát za sebou se neprobojoval přes 2. předkolo Ligy Mistrů a znamenalo to okamžitě stopku v Evropě. V roce 2014 Žalgiris skončil po zápase s Dinamo Záhřebem (0:2, 0:2), rok poté mu vystavilo konečnou švédské Malmö (0:0, 0:1), poté kazašská Astana (0:0, 1:2) a letos Ludogorec Razgrad (2:1, 1:4).

Před čtyřmi lety byla spolupráce mezi Bohemians a Žalgirisem na takové úrovni, že litevský klub poslal Klokanům rovnou dva hráče na hostování. V Praze se fanouškům představili litevští reprezentanti Kuklys s Vaitkunasem. Bohužel bez většího úspěchu se po půlroce vrátili zpět do svého mateřského klubu. Vaitkunas působí v Žalgirisu dodnes, Kuklys před pár dny přestoupil do kazašského Žetisu.

Pro Bohemku to bude poslední prověrka před návratem domů. O týden později je čeká v Ďolíčku generálka s Ružomberokem a 17. února první mistrovské utkání se Zbrojovkou Brno.