Bohemka remizovala s Žalgirisem

Na závěr soustředění Klokani remizovali s litevským soupeřem.

Bohemka remizovala s Žalgirisem

Svěřenci trenéra Haška odehráli v sobotu podvečer na tureckém soustředění třetí přípravný duel, ve kterém byla Bohemka sice lepším celkem, ale nedokázala proměnit několik příležitostí a nakonec utkání skončilo remízou 2:2.

Zápas se spřáteleným zelenobílým klubem proběhl na stadionu Mardan a od úvodu se více dařilo našim hráčům. V největších šancích však Tetteh nemířil přesně, na druhé straně zasahoval Fryšták proti střele Marquinhose. Do vedení dostal Bohemku Mašek, který využil centru Lutse z levé strany a poslal míč přes brankáře do branky. Zanedlouho však bylo srovnáno, když střílel přesně Malec.

Do druhého poločasu poslal trenér Hašek téměř jinou sestavu a tlak Klokanů zesílil. Vršovičtí si vytvářeli další brankové příležitosti, ale koncovka postrádala potřebnou přesnost a kvalitu. Nečas nedokázal poslat míč mezi tyče, za několik okamžiků sám nahrával před branku, Dias ovšem před prázdnou svatyní na míč nedosáhl.

Nakonec se do vedení dostal Žalgiris, když překonal Fryštáka po centru z pravé strany Romanovskij. I tentokrát bylo ale rychle srovnáno, Nečas se uvolnil na hranici ofsajdu a samostatný nájezd dokázal chladnokrevně proměnit. O chvilku později mohl znovu otočiit skóre Lucas, ale o kousek minul branku. A když se neujala ani dalekonosná střela Jindřiška z poslední minuty, utkání skončilo remízou.

Turecká mise tímto duelem pro Bohemians pomalu končí, v neděli se tým vrací do Prahy a v sobotu 10. 2. jej od 15 hodin čeká v Ďolíčku generálka na ligu proti MFK Ružomberok.