Generálku rozhodl Tetteh

Vyrovnávací gól odvolal videorozhodčí a Klokani v posledním testu před ligou uspěli.

Generálku rozhodl Tetteh

Klokani začali generálku od samého úvodu aktivně. Už v úvodní minutě se míč od Lutse přes Haška dostal až ke Kocičovi, který okamžitě odcentroval. Balón ovšem před Maškem odkopl kapitán Maslo. Další ofenzivní akce na sebe nenechala dlouho čekat. Hašek vybojoval míč na půlící čáře a přenechal ho Lutsovi. Záložník Klokanů s ním postupoval a vybídl přihrávkou do strany Maška, jenž odcentroval do šestnáctky, ovšem Macík balón konečky prstů vyškrábl mimo dosah hráčů Bohemky. Hašek byl motorem útočné akce i napotřetí. Pěkným obloučkem dosta míč na Nečase, který odcentroval ale Mašek byl v tísni a získal rohový kop.

Hosté odpověděli po standardní situaci, ke které se postavil Daniel. Svým centrem našel Masla, ale jeho hlavičku z ofsajdového postavení Fryšták skokem ke své pravé tyči chytil. Šance v dalším průběhu zápasu nepřicházely. Branku se pokusil ohrozit Šmíd, ale střela pravačkou mu nevyšla podle představ a míč skončil mimo tři tyče. Poté vyhrál po centru Haška hlavičkový souboj Bederka pro Lutse, ale jeho efektní nůžky Macíka v brance nevystrašily.

Bohemians Praha 1905 - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)
Po půlhodině hry už diváci viděli velkou šanci, kterou si vytvořili Klokani. Reiterovi sice v úniku vyrazil míč z podnohou Macík. Balón si ovšem našel Nečas a přihrál do vápna Maškovi, který ho ještě předložil dobře postavenému Haškovi, ale záložník Klokanů napálil pouze tyč. Po chvílí to zkoušel Hašek znovu, tentokrát pravačkou a Macík v lež míč schoval v náruči. Před poločasovou pauzou zahrozili hosté. Haskič obral o míč Šmída a přihrál do uličce Danielovi, který se hnal na Fryštáka ale jeho střelu na zadní tyč brankář Klokanů skvěle vyrazil.

Do druhé půle poslal trenér Hašek tři čerstvé hráče. Byl to ovšem Ružomberok, který zahrozil. Už po čtyřech minutách se hnal Haskič na Fryštáka, ale v tísni obránců Bohemky zakončil vedle levé tyče Fryštákovy branky. Zanedlouho mohl změnit stav utkání opět Haskič. Daniel našel přízemním centrem na malém vápně Haskiče, ale ten míč poslal vedle. Ružomberok se neprosadil ani ve třetí šanci během pár minut. Kostadinova bránil už jen Jindřišek, kterého sice dokázal hostující hráč obejít. Balón ale před Fryštákem poslal mimo branku.

Po šedesáti minutách bylo v Ďolíčku použito i videozáznam, když se hráči Bohemky dožadovali pokutového kopu po nastřelené ruce. Video ovšem penaltu nepotvrdilo. Následně se ale už Klokani mohli radovat. K Tettehovi se odrazil míč po hlavičce Krcha a forvard Klokanů neměl problém uklidit míč za záda Macíka. Navýšit vedení se pokoušel Vaníček, ale střelou zevnitř vápna branku minul.

Bohemians Praha 1905 - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)
V závěru se hosté po hlavičce radovali z vyrovnání, ale ofsajd zakončujícího hráče potvrdil videozáznam a Klokani tak vyhráli jednobrankovým rozdílem.