Liga se blíží a všichni se těšíme!

Dnes proběhla v Ďolíčku tisková konference před jarní částí HET ligy.

Liga se blíží a všichni se těšíme!

Na tiskové konferenci začal svým projevem ředitel klubu Darek Jakubowicz: "Nacházíme se na městském stadionu. Čtrnáctého prosince prošla zastupitelstvem změna smlouvy, která se odsouhlasila 31. 3. 2016. Konečně se mohl uskutečnit zápis do katastru, k němuž došlo 17. 1. tohoto roku. V minulém týdnu jsme byli součástí protokolárního převzetí mezi bývalým majitelem a Prahou. V momentální situaci čekáme na podpis nájemní smlouvy, ke kterému by mělo dojít tento týden. K nájmu za stadion, který činí 125 000 Kč měsíčně, navíc platíme veškeré náklady spojené s provozem stadionu, na rozdíl od jiných městských stadionů."

Ohledně stadionu ještě přidal aktuální čísla k vytápění hrací plochy: "Vytápíme pět týdnů. Podle regulí musíme mít 10 centimetrů pod zemí osm stupňů. Na čidlech máme 10,6 a 10,1, tudíž jsme vysoce nad určenou hodnotou. Topíme více než je potřeba. Máme zde specifické prostředí a je tady určitá vlhkost. Shoda náhod může způsobit cokoliv, ale jsme maximálně připraveni."

Tisková konference před jarní částí HET ligy
Tisková konference před jarní částí HET ligy
Následně se slova ujal sportovní ředitel Miroslav Držmíšek, aby shrnul dění v klubu během zimní přestávky: "S trenérem Martinem Haškem jsme se domluvili, že se pokusíme udržet mužstvo pohromadě a nebudeme mít zájem složení týmu měnit. Hráči, kteří odešli, pravidelně nenastupovali a pravděpodobně by se jejich situace nezměnila. Místo Viktora Budinského, který se vrátil do Sparty, jsme na pozici brankáře přivedli Michala Bártu na hostování z Jablonce. Na hostování s opcí přišel Jan Záviška z Jihlavy. Z Hradce Králové přestoupil Jiří Bederka. Usilovali jsme ještě o další dva hráče, ale jejich příchod by byl spíše bonusem. Jedním z nich byl Davis Ikaunieks, po jednáních rozumím Jihlavě co chce, ale je to nad možnosti Bohemians. Prozatím se případ Ikauniekse odložil, jeho angažmá v Bohemce nevidím jako reálné. Po dlouhých zraněních se vrátil Švec a věříme, že bude naplno připravený Benjamin Tetteh. Došlo k velkému posunu, protože neřešíme odchod osmi hráčů a příchod sedmi jako minulou sezónu."

Třetím v pořadí byl hlavní trenér Martin Hašek, jež zhodnotil zimní přípravu: "Nejprve jsme odehráli tři zápasy s druholigovými týmy v rámci Tipsport ligy, které jsme zvládli bez větších problémů. Podařilo se nám projít i přes semifinále a neuspěli jsme ve finále proti Brnu po velmi vyrovnaném průběhu. Na soustředění v Turecku jsem vnímal, že se potýkáme s přechodem z umělého povrch na přírodní trávu. Před prvním utkáním jsem měl obavy, ale hráči je svým výkonem vyvrátili. S Kazaní jsme sice prohráli, ale byli jsme více než vyrovnaným protivníkem. Vyhráli jsme nad Gabalou, se kterou se rozpočtově nemůžeme vůbec rovnat, ale na hřišti jsme dominovali. V posledním utkání se Žalgirisem jsme měli převahu na gólové příležitosti, ze zápasu jsme ovšem odcházeli s remízou. Se soustředěním jsme byli vcelku spokojeni. Proti Ružomberoku jsme hráli slušně v prvním poločase, ale nevyjádřili jsme převahu gólově. Ve druhém poločase jsme už dobře nehráli a dostali jsme facku těsně před ligou. Tento týden proběhne velmi koncentrovaně a absolutně seriózně se připravujeme na zápas s Brnem, které je samozřejmě důležité, ale je jedno ze čtrnácti. "

Tisková konference před jarní částí HET ligy
Tisková konference před jarní částí HET ligy
Jako poslední se ke slovu dostal i zástupce hráčského kádru Martin Hašek ml.: "Nálada v týmu je dobrá, poněvadž máme za sebou vcelku povedenou přípravu nejen v zápasech, ale i na tréninku. Posouváme se jako mužstvo i jako jednotlivci. Každého potěší, když vidí, že je lepší než před půl rokem. Příprava je jedna věc, ale všichni chtějí hrát mistrovský zápas o body, o prestiž a hlavně před lidmi."