U21: Porveme se o co nejlepší umístění

Úvodní část, průběh přípravy a vyhlídky do zbytku sezony komentuje Vladimír Hruška

U21: Porveme se o co nejlepší umístění

Dlouholetá opora z nejslavnější éry Bohemians 80. let a současný hlavní trenér juniorského týmu poskytl rozhovor, ve kterém se ohlíží za podzimní částí Juniorské ligy. Informuje o průběhu přípravy, stavbě kádru a o cílech do konce sezony.

Jak byste zhodnotil výkony Bohemky v úvodní části Juniorské ligy?
Úvodní část byla náročná. Po konci minulé sezony odešlo dvanáct hráčů a nahradili jsme je hráči z dorostenecké kategorie U19, což zapříčinilo určitou nezkušenost, která se v některých zápasech projevila a ani zkušenější hráči kolikrát nedokázali výkon týmu pozvednout. Nicméně jsme odehráli i velmi povedené zápasy. Dokázali jsme venku porazit Spartu i Slavii. Bohužel jsme tyto výsledky nedokázali potvrdit v domácích zápasech, kde jsme několikrát zbytečně prohráli. I přes velkou rotaci kádru jsem věřil v umístění okolo sedmého místa, což se nám nakonec nepodařilo.

Jak probíhala příprava na jarní část?
Měli jsme k dispozici pouze osm nebo deset hráčů, což je málo na plnohodnotnou přípravu, ale využívali jsme areálu v Uhříněvsi, kde jsme trénovali na umělé trávě a pořádali kondiční výběhy po okolí, nebo jsme trénovali v posilovně.

Jaká bude osa týmu?
Je předčasné mluvit o ose týmu. Trénovalo nás osm, Dias s Vránou se připravovali s áčkem a nyní zkoušíme tří zahraniční hráče, které jsme ještě neviděli v ostrém zápase. Záleží také, kdo nám přijde na pomoc z A týmu. Vždy děláme vše pro to, abychom v každém utkání hráli v co nejsilnější sestavě a abychom předváděli atraktivní fotbal.

Jaké jsou vyhlídky do jarní části Juniorské ligy?
Nyní je před námi ještě pět kol ze základní části, poté se podle umístění česká skupina rozdělí na dvě poloviny a propojí se se stejně rozdělenou moravskou skupinou. Probojovat se do první poloviny nevidím bohužel moc reálně, takže to vypadá, že budeme ve druhé skupině, kde se porveme o co nejlepší umístění.

Konzultujete s trenérem Haškem herní pojetí juniorky?
S Martinem Haškem jsme se několikrát sešli, v zimní přípravě nebylo moc času, ale trenér navštěvuje naše zápasy a ví, jakým stylem hrajeme a systém je podobný jako u A týmu.

Fanoušky by určitě zajímalo jaký na vás udělal dojem Lucas Dias během svého působení v juniorce v podzimní části.
Když přišel, vyzkoušeli jsme ho ve třech testovacích zápasech, což Juniorská liga dovoluje. Překvapil mě svým pojetím hry, technikou, rychlostí prvních kroků a i dobrou střelou. Pokud na sobě bude tvrdě pracovat, má tenhle kluk na to, aby byl hráčem pro první ligu.