Dny ubíhají a napětí stoupá

V sobotu se do Ďolíčku vrací HET Liga.

Dny ubíhají a napětí stoupá

Fanoušci již netrpělivě odpočítávají poslední dny před prvním jarním utkáním. Do Ďolíčku dorazí brněnská Zbrojovka, která se po nevydařeném startu zvedla a z pásma sestupu se vyšplhala na dvanáctou příčku. Sobotní zápas bude již třicátým vzájemným ligovým měřením sil a Zelenobílí budou usilovat o vylepšení dosavadní bilance, která v poměru 8 - 10 - 11 lehce statisticky zvýhodňuje Zbrojovku. Oba týmy na sebe narazily před necelým měsícem ve finále Tipsport ligy, kde po vyrovnaném průběhu byli nakonec úspěšnější Moravané a po výhře 2:0 získali pohár.

Zbrojovka - Bohemians 0:0 (0:0)
Zbrojovka - Bohemians 0:0 (0:0)
Brno během zimní pauzy posílilo svůj kádr v jarní cestě za záchranou prvoligové příslušnosti. Z Jihlavy přišel vyztužit defenzivní řady Lukáš Kryštůfek. Po dvou sezónách v bulharském celku Černo More Varna se zpět do tuzemské nejvyšší soutěže vrátil Ondřej Sukup, který se začlenil do obrany Brna. Angažmá v mexickém klubu TR Veracruz ukončil Rafael Acosta, který je fanouškům Bohemians velmi dobře známý. Z věhlasného CSKA Moskva hostuje v Brně forvard Konstantin Bazeljuk. Odchodů se v moravské metropoli příliš neudálo. Jen Slovácku byl zapůjčen Dominik Janošek.

Utkání vyhlíží i trenér Martin Hašek: "Je to jeden zápas ze čtrnácti a bude jich dalších třináct, přesto bychom ho velmi rádi zvládli. Když uděláte úspěch, tak se dobře trénuje a my rádi pracujeme v dobré náladě, takže si ji musíme vytvořit."

Od Brna se dá čekat fotbal typický pro kouče Pivarníka: "Mají kvalitního trenéra, který dbá na organizaci hry, nasazení. Na soupeři se to promítne, bude mít jasnou tvář. V tuto chvíli řeší záchranářské starosti a určitě budou mít velkou motivaci. Brna se nebojíme, známe jejich způsob hry. V hledání důležitých hráčů se shodneme na Polákovi, který hraje na pozici defenzivního záložníka. Z mého pohledu je jejich oporou i Kratochvíl, ačkoliv je mladý. K nim se řadí i Pilík, ať už nastoupí nebo ne. Věříme ve vlastní síly a jsme přesvědčeni, že můžeme uspět, když podáme odpovídající výkon."

Zápasy, kdy přijel kouč Pivarník jako host, provázela napjatější atmosféra: "Trenér Pivarník odvedl na Bohemce dobrou práci a poté odešel do většího klubu. Podle mě by se na něj fanoušci za to zlobit neměli, to ke trenérské práci patří."

Zbrojovka - Bohemians 0:0 (0:0)
Zbrojovka - Bohemians 0:0 (0:0)
Na podporu příznivců Bohemians se těší i hráči a na utkání je zve útočník Jakub Nečas: "Chtěl bych fanoušky pozvat na zápas proti Brnu a budeme rádi, když budou fandit jako celou podzimní část. Věřím, že fanoušci navážou na to, jací byli doposud, abychom i my pokračovali ve výkonech, jaké jsme předváděli."

Utkání začíná v sobotu na městském stadionu v Ďolíčku v 18:30. V přímém přenosu ho vysílá stanice O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Pavel Franěk. K dispozici bude mít asistenty Zdeňka Arnošta a Valtera Bočka. Vstupenky můžete stále kupovat v tomto odkazu za 150 Kč a 230 Kč. Na zápase je zakázáno používat pyrotechniku.

Na stránkách Bohemians poběží textový online. Po zápase přineseme reportáž i videorozhovory. Sdílejte s námi své postřehy ze zápasu. Ke svým příspěvkům na Facebooku, Instagramu a Twitteru připojte hashtag #BOHBNO nebo nás přímo označte. Aktuální info z utkání bude na Facebooku a Twitteru. Před utkáním se můžete podívat na tradiční pořad Preview se Šárkou Pekovou.

Bohemka TV