Srdcem ubojované vítězství

Klokani dokázali i v deseti lidech uhájit vedení.

Srdcem ubojované vítězství

Úvod zápasu byl opatrný a ani jeden z týmů se nehnal do bezhlavého útočení. Brněnští se pokusili ohrozit Fryštáka střelami ze střední vzdálenosti, ale brankář Bohemians mohl vždy zůstat v ledovém klidu. Poté vzala otěže utkání do svých rukou Bohemka. Reiter se prohnal kolem svého strážce a přihrál Haškovi. Jeho efektní přihrávku defenziva Brna zlikvidovala. Klokani i dále pokračovali v aktivitě. Nečas přiťukl míč Reiterovi, který bohužel těsně minul pravou tyč branky Melichárka. Další akci Klokanů vedl Nečas, který si naváděl míč a hledal lépe postavené spoluhráče. Nakonec se opřel do míče, ale minul levou tyč hostující branky.

Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Na druhé straně odpověděli hosté po standardní situaci. Centr od rohového praporku si našel Vraštil, ale hlavou mířil mimo. Před poločasem se opět ukázal v dobrém světle Reiter, který si obhodil protihráče a naservíroval míč před branku. Ovšem Nečas na míč nedosáhl a Luts byl pro změnu o krok napřed. Poslední akci první půle předvedl Reiter centrem na Nečase, který ale jeho centr nezužitkoval.

Druhý poločas otevřeli svojí příležitostí Klokani. Šmíd vyvezl míč na útočnou polovinu a přihrál Maškovi, který ho okamžitě nasměroval na Haška. Středopolař Klokanů z otočky vystřelil, ale branku o kousek přestřelil.

Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Po hodině hry se Bohemka mohla radovat. Hašek nádhernou přihrávkou za stopery oslovil Maška, ale ten byl faulován brankářem Melichárkem a rozhodčí Franěk nařídil pokutový kop pro Bohemku. K exekuci se postavil sám faulovaný Mašek a s přehledem poslal Klokany do vedení.

Vzápětí Jindřišek fauloval Poláka, ale rozhodčí Franěk ukázal druhou žlutou kartu Lutsovi a zároveň červenou. Bohemka zbytek zápasu musela dohrát v deseti lidech. Ovšem Zelenobílí dobře bránili a nepouštěli Zbrojovku do vyložených šancí. V závěru mohl pojistit vítězství střídající Kabajev, ale jeho ránu Melichárek vyrazil na roh. Klokani už si vedení vzít nenechali a ubojovali cenné vítězství.