Hašek: Všichni utkání perfektně zvládli

Roman Pivarník a Martin Hašek hodnotí sobotní zápas.

Hašek: Všichni utkání perfektně zvládli

Nejprve zasedl ke stolu pro tázané aktéry hostující trenér Roman Pivarník.

"Věděli jsme co nás tady v Ďolíčku čeká, protože na Bohemce se nikdy nehraje lehce. musím ale říci, že jsme si dokázali poradit se zdejším prostředím i hrou Bohemians. Dařilo se nám eliminovat míče za obranu, hráli jsme kompaktně, slušně kombinačně. V utkání mi ale od nás chyběly finální přihrávky, kterých bylo pomálu, stejně jako vytvořených šancí," našel pozitiva i negativa na výkonu svého mužstva.

Kouč Zbrojovky přidal svůj pohled na rozhodující moment duelu: "Obě mužstva kompaktně bránila a Bohemka se ve druhé půli do šance nedostala, ale i tak vstřelila vedoucí gól. Já osobně tu situaci neviděl, nemůžu to z tak velké vzdálenosti od střídačky posoudit. Byla tam přihrávka za obranu, kterou jsme nepohlídali a bohužel to vyústilo v penaltu, která rozhodla o vítězi tohoto utkání. Po penaltě jsme hráli přesilovku, ale z platonického tlaku jsme neměli klid v koncovce. Bohemka se zatáhla a dobře bránila, tudíž nebylo jednoduché se dostat do příležitostí."

"Do Ďolíčku jsem se těšil, ale víme o naší situaci. Potřebujeme sbírat body, takže k tomu tlaku jsme potřebovali udělat dobrý výsledek. Musíme pracovat dále a body získat v dalším zápase," uzavřel své hodnocení s vyhlídkami do dalších kol.

Po něm přišel do místnosti pro novináře tradičně dobře naladěný domácí trenér Martin Hašek.

"Zhruba prvních deset až patnáct minut jsme procházeli časovým úsekem, kde jsme se znovu naladili na mistrovskou soutěž. Hráči se dopouštěli nepřesností, byla vidět nervozita. Poté jsme až do konce poločasu hru ovládli, měli jsme více ze hry a byli jsme jediným mužstvem, které bylo nebezpečné. Dokázali jsme se dostávat dopředu po rychlém přechodu i postupným útokem do zformované obrany soupeře. Branku jsme z naší převahy bohužel nevytěžili, ale přesto jsme byli přesvědčeni, že pokud budeme pokračovat, tak bychom za aktivitu měli být odměněni," připomněl dobré stránky výkonu Bohemians.

Druhý poločas začal podobně jako ten první: "Ve druhé půli jsme měli zase slabší začátek, ale pak přišla krásná akce. Jedna kolmá přihrávka, převzetí do otevřeného prostoru, druhá kolmá přihrávka, nabíhající hráč, který proběhl ofsajd lajnu. Výsledkem byla gólová šance, z níž byla nařízena penalta a posléze i gól."

Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
"Poté ale přišel nešťastný moment, kdy jsme šli do deseti hráčů v poli. Od té doby jsme jsme se soustředili jen na bránění. Nebylo jednoduché dobře vymyslet střídání, protože jsme potřebovali do hry dostat Michala Švece. Hodili jsme ho trochu do vody, neboť měl během přípravy výpadek, proto nenastoupil v generálce. Teď jsme šťastní za zvládnutý konec utkání, protože proti Ružomberoku jsme měli velké problémy s defenzivní hrou. Tentokrát se nám dařilo i v deseti udržet soupeře na uzdě, ba i ho nepustit do jediné gólové šance," prozradil nepříjemné starosti po vstřelené brance.

Velké přemýšlení si vyžádalo i složení základní sestavy: "Měli jsme problémy se rozhodnout nad složením obranné čtyřky. Jednotliví hráči nevypadali, že mají nejlepší formu. Nakonec jsme se rozhodli pro defenzivní řadu, která odehrála velkou část podzimní části. Všichni to perfektně zvládli, brankář udržel čisté konto, máme rozšířené možnosti v sestavě díky Švecovi."