Hůlka: Můžeme pracovat v příjemné atmosféře

Vítězné utkání komentuje Lukáš Hůlka.

Hůlka: Můžeme pracovat v příjemné atmosféře

V generálce nenastoupil, ale proti Brnu už ano a svým výkonem pomohl dosaženému vítězství, ačkoliv se svými spoluhráči dohrával zápas v početní nevýhodě. Jak obránce Bohemians uvažoval při zranění na soustředění ? Vše v rozhovoru.

Vybojovali jsme vítězství. Co bylo v utkání nejtěžší?
První zápas po zimní pauze je vždycky ošemetný. Jde o to, jestli tým dokáže přenést do ligy výsledky a hru, kterou se prezentoval v přípravě. Někdy hraje mužstvo v přípravě skvěle, ale pak přijde důležité utkání a najedou je všechno jinak. Je důležité se nastavit v hlavě tak, aby se dal předvést takový výkon , jakým se týmy prezentují v přípravě. Sžít se hráč musí i s tím, že hřiště nemusí mít takovou kvalitu. Hraje se po zimním období a všechny tyto faktory se na úvodních zápasech podílejí.

V generálce jsi nenastoupil, ale proti Brnu jsi byl v základní sestavě.
Mám za sebou vážnější zranění kolene a v posledním zápase na soustředění se Žalgirisem (2:2 - pozn. red.) jsem utrpěl v souboji ránu. Sice to neodneslo koleno jako takové, ale s odstupem pár dní mi koleno nateklo. Po tom, co už mám za sebou jsme potřeboval koleno pořádně prošetřit. Nakonec se situace vyvinula tak, že jsem si musel dát pár dní klidu. Všechno bylo naplánované, abych byl připravený na první mistrovské utkání. Bez ohledu na faktor, jestli bych byl v základní sestavě nebo ne. Řekl jsem si, že důležitější je být připraven a ligové utkání než na generálku. Nebudu zastírat risk, že bych přišel o šanci v základní sestavě. Nakonec vše dopadlo takto a z mého individuálního jedině dobře.

Většinu druhého poločasu jsme dohrávali v deseti lidech, ale Brno jsme nepustili do šance. Nahrával vám fakt, že tato obranná čtyřka odehrála takřka celý podzim?
Těžko říci. V přípravě jsme v tomto složení nehráli tak často. Všichni ale víme, co na určitém postu máme plnit z taktického hlediska. Když plníme zadané úkoly, tak už je potom jedno jestli tam hraje Petr nebo Pavel. Tým pak i jako celek funguje správně. Když vše jde přesně jak má, tak můžeme eliminovat šance soupeře nebo je do nich vůbec nepustit.

Po výhře nad Brnem jsme na šestém místě tabulky. Příští týden jedeme na Slavii, která navíc prohrála v Jihlavě. Je pro nás výhodou, že po výhře můžeme jet na derby v uvolněnější atmosféře?
Ať by utkání Zbrojovkou dopadlo jakkoliv, tak touha uspět na Slavii by byla stejná. Tři body nás nemohou ukolébat, ale mohou nám dát klid do další práce a následující týden může probíhat v příjemné náladě. Zápas jako takový nemůžeme podcenit. Stejně jako můžeme říci, že Slavia bude pod tlakem, tak může i víc chtít. Určitě je ale lepší, když do toho půjdeme s vítězstvím z prvního jarního zápasu.