U21: Skvělý vstup do sezony přinesl hladkou výhru

Klokani v Budějovicích dominovali a nadělili domácím pět branek.

U21: Skvělý vstup do sezony přinesl hladkou výhru

Po více než dvou měsících zimní přestávky opět odstartovala Juniorská Liga. Bohemka přezimovala na 10. místě tabulky české skupiny a před dnešním utkáním zbývalo odehrát ještě 5 zápasu, než se skupina rozdělí na dvě poloviny podle umístění a propojí se stejně rozdělenou moravskou skupinou. K odehrání prvního utkání druhé části sezony se klokani vydali na jih Čech, aby se postavili Českým Budějovicím. Trenér Vladimír Hruška využil hned v základní sestavě hráče A týmu Bartka, Vaníčka, Diase a čerstvé posily ze zimní přípravy, stopera Bederku a záložníka Závišku.

Bohemians do utkání vstoupili aktivně a od první minuty drželi otěže zápasu. Klokanům ovšem scházela koncovka a svoji převahu nedokázali přetavit ve velké šance volající po gólech. Klokani měli stále balon na svých kopačkách a branková situace přeci jen přišla, když ve 21. minutě domácí gólman lehce podcenil hlavičku Káše. Hra se poté trochu vyrovnala, ale až na pár nepřesných střel na obou stranách, se nic vážného nestalo. Ve 40. minutě opět udeřili Klokani, když se po závaru snadno prosadil Vetešník. Jihočeši po obdrženém gólu sotva rozehráli a už lovili míč ze své sítě znovu, když parádně napřáhl zpoza vápna Vaníček a stanovil poločasové třígólové vedení.

V úvodu druhého poločasu byla vidět snaha domácích s výsledkem ještě něco udělat, ovšem Šrámka v brance se jim ohrozit nepodařilo. Na druhé straně V 58. minutě opět udeřili zelenobílí, když síť rozvlnil Begič, kterému palebnou pozici připravil Dias. Hra se poté dost zklidnila a šancí k vidění moc nebylo. Trenér Vladimír Hruška poslal na hřiště dva testované hráče Basseye a Hadiho, aby se mu ukázali v ostrém zápase. V 79. minutě stanovil konečnou podobu skóre Buneš, který se na hranici vápna odhodlal ke střele. Jihočeši si vypracovali ještě jednu šanci na čestný úspěch v podobě vstřelené branky, ale v 89. minutě trefili jen břevno.

Klokani tak po jednoznačném průběhu vezou z Českých Budějovic tři body, když se prosadilo pět jednotlivých hráčů., což svědčí o skvělém týmovém výkonu.