Velké šance body nepřinesly

Klokani po zlepšeném výkonu body z Edenu nevezou.

Velké šance body nepřinesly

Zápas začala aktivněji domácí Slavia. Po faulu na Sýkoru měla výhodu standardní situaci. Po centru z poloviny hřiště se ve skrumáži hráčů zmocnil míče Škoda a poslal ho do sítě. Po přezkoumání videa ovšem rozhodčí Proske branku odvolal. V rámci české ligy se jednalo o historicky první okamžik, kdy rozhodčí v soutěžním utkání po shlédnutí videozáznamu neuznal vstřelenou branku. Forvard červenobílých se protlačil do zakončení o minutu později, ale Kocič míč srazil na rohový kop. Další šance dlouho nepřicházely a k vidění byl jen tlak Slavie, ale Klokani pozorně bránili a nic domácím nedovolili.

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Červenobílí přitvrdili a hráči Bohemians se stávali oběťmi velice tvrdých zákroků hráčů Slavie. Po jednom z nich musel hřiště opustit Vaníček, který odjel okamžitě do nemocnice a o jeho zdravotním stavu budeme brzy informovat. Jeho na trávníku nahradil Bartek, a zasáhl tak do dvoustého ligového utkání. Pět minut před poločasovým hvizdem měla šanci i Bohemka. Odražený míč si našel Nečas, ale branku přestřelil. Z následného útoku se už domácí prosadili. Z dálky napřáhl ke střele Hušbauer a trefil šibenici Fryštákovy branky. Ve čtyřminutovém nastavení se nic vážného nestalo a s jednobrankovým náskokem šla do kabin Slavia.

Klokani ve druhé půli zahájili honbu za vyrovnávacím gólem. Netrvalo dlouho a přišla velká šance Bohemians. Reiter nadýchaným centrem oslovil své spoluhráče v šestnáctce Slavie. Balón si na zadní tyči našel Bartek, který míč zasáhl ve skluzu. Ten se odrazil od pravé tyče, poskakoval po brankové čáře, od levé odskočil ven a defenziva Slavie míč odkopla pryč. Do další příležitosti se hnal střídající Kabajev, kterému namazal obránce Jugas. Obešel i gólmana Koláře, ale branku přestřelil.

Klokani i přes zlepšený výkon ve druhém poločase odjeli z Edenu s prázdnou.