Hašek st.: Nestálo při nás štěstí

Martin Hašek a Jindřich Trpišovský hodnotí nedělní duel.

Hašek st.: Nestálo při nás štěstí

Nejdříve přišel do místnosti pro novináře hostující trenér Martin Hašek.

"Zápas měl dva rozdílné poločasy. V první půli nás Slavia presovala. My máme nahoře dva menší hráče, ale nebyli jsme schopni se o ně opřít. Šlo to buď míčem za obranu, ovšem na to byli domácí připraveni, ale ani jsme neměli klid na realizaci takového útoku. Nebo se opřít o hrotového útočníka, který míč podrží, což není náš případ. Naši ofenzivní hráči mají jiné přednosti. Nebyli jsme vůbec schopni se dostat do hry, o kterou se snažíme. Soupeř hrozil ze standardních situací, z nichž nakonec i vstřelil gól. Přišel dlouhý míč, sklepnutí do prostoru a Hušbauer se krásně trefil," začal s hodnocením první půle, která se Klokanům nepovedla.

Během poločasové přestávky se ale Klokani oklepali: "V kabině jsme si řekli, že se prohrát může, ale po výkonu, z něhož budeme mít dobrý pocit. Hráli jsme v první půli ustrašeně. Slavia už měla po pauze co ztratit, kdežto my ne. Byl jsem přesvědčený, že se průběh utkání může změnit, pokud se zlepšíme. Ve druhé půli byl fotbal zajímavější i pro oko diváka. Mohlo se stát cokoliv, utkání se dalo i otočit. Některé situace jsme ale nedotáhli, ale šance jsme si vypracovali. V prvním případě se míč kutálel od tyče po brankové čáře do další tyče a ven, nestálo při nás štěstí. Ve druhé příležitosti Kabajev obešel brankáře a v momentě, kdy střílel do prázdné branky mu míč skočil, což není žádný div. Nevím jestli je v tuhle dobu v České republice lepší hřiště, protože u nás na Bohemce vypadá trávník podobně. Terén nám zabránil ve skórování. Pevně věřím, že kdyby vyrovnávací branka padla, tak by se ještě mohly dít věci."

Branku Škody na potvrzení videa hlavní rozhodčí neuznal, což byl první případ v historii české nejvyšší soutěže: "Z mého pohledu jsem absolutně nevěděl, co se odehrálo. Trenér není schopen ani takovou situaci hodnotit, vidět konkrétní chybu, jestli byl faul nebo i ofsajd. Vždy jsem na otázky s tématem videorozhodčí odpovídal pro jeho zavedení v lize. Byl jsem za mé výroky i odměněn, že rozhodčí po poradě branku neuznal. Jsem zastáncem videa ve fotbale, tentokrát bylo pro nás pozitivní, příště nám může něco vzít."

"Zaměřuji se hodně na své mužstvo. Ale jestli hrajeme s někým, kdo je něčím charakteristický, dají se najít specifické prvky a můžeme je využít, tak se jimi zabýváme. Některé týmy v nejvyšší soutěži zase tolik neřešíme, koukáme hlavně na sebe. V případě Slavie jsme se zaobírali jejím způsobem hry, v čem bude nebezpečná, jak by se dalo využít některých situací. Spoléhali jsme i na fakt, že Slavia nebude schopna dát druhý, ba i třetí gól. V týmu červenobílých proběhly trenérské i hráčské změny, takže jsem věřil v průběh utkání, který jsme viděli ve druhém poločase," přiblížil přípravu svého týmu na vršovické derby.

Po něm zavítal před žurnalisty i domácí lodivod Jindřich Trpišovský.

"Utkání bylo o jediné brance. Předpovídali jsme průběh zápasu, protože Bohemka je nejběhavější mužstvo v lize, hraje velmi dobře. Celou sezonu zvládá duely proti favoritům. Vzhledem k počasí hřiště není v ideálním stavu. Naštěstí jsme první gól dali my. Do zápasu jsme vstoupili dobře, v první půli jsme měli hru pod kontrolou, ale rezultovala z toho jediná branka. Ve druhém poločase nás začala Bohemka více napadat, hrála odvážněji. V ofenzivě jsme nedotáhli některé protiútoky. S blížícím se koncem utkání se u nás začala objevovat nervozita, chtěli jsme utkání dovést do vítězného konce. Trochu se na nás podepsala touha po výhře, hodně míčů jsme ztráceli. Bohemka se posledních patnáct minut lépe pohybovala, měla i dvě šance, které neproměnila. Jsme rádi, že jsme alespoň výsledkově odčinili prohru v Jihlavě," začal s uvolněnou náladou.

V tréninkovém procesu viděl na svých hráčích snahu zvítězit: "Na hráčích bylo vidět odhodlání celý týden. Všichni jsme věděli, že se nám zápas v Jihlavě výsledkově nevydařil. Z vršovického derby jsme měli respekt, neboť Slavii se v nich dlouhodobě nedaří. Bohemka je neoblíbený soupeř, ale i těžký sok, kterému se momentálně daří. Pracovali jsme s videem, na tréninku s hráči individuálně. Cítil jsem, že se tým chce výsledkově rehabilitovat a po fyzické stránce, nasazení, bojovnosti tým odvedl maximum."

"Výkony nejsou ideální. Někteří hráči nehrají na pozicích, kde je potřebujeme. Navíc terény nejsou pro hráče jednoduché, snižují kvalitu zápasů. Nikdo nechce udělat chybu, že mu míč uskočí a udělá něco špatně. První kolo se nám nepovedlo a potřebovali jsme dnes zabrat. Kdybychom měli za sebou nějakou šňůru úspěšných zápasů, tak by se nám hrálo ve větším klidu a komfortu. První půle byla z naší strany velmi slušná, pokud nepřidáme rozdílový gól, tak se může stát všechno. Navíc s takovým soupeřem, jakým Bohemka je," přiblížil aktuální problémy Slavie.