Bartek: Pocity se nedají popsat

Zápas s Duklou popisuje David Bartek.

Bartek: Pocity se nedají popsat

David Bartek obdržel před derby s Duklou památeční dres, fanoušci doprovodili akci pohledným choreem. Jaký byl pro záložníka Klokanů samotný zápas a jeho pocity z dosaženého počtu zápasů? Vše v rozhovoru.

Dočkal ses startu v základní sestavě. Jak jsi se cítil?
Hrálo se mi dobře. Předvedli jsme výborný výkon, dobře napadali Duklu, byli jsme agresivní a vypracovali si i spoustu šancí. Mrzí mě pouze fakt, že jsem nedal gól, protože jsem k tomu příležitosti měl. To je taková jediná kaňka na celém utkání.

Tvoje největší šance přišla už v páté minutě...
Néča (Jakub Nečas - pozn. red.) výborně zatáhl míč, dal přihrávku pod sebe, ale míč se dostal nahoru. Snažil jsme se balón trefit přes Kušňu (Ondřej Kušnír) do šibenice, ale nedal jsem do zakončení potřebnou razanci. Míč letěl nízko a Kušňa mi balón vyhlavičkoval na čáře.

Duklu jsme nepustili do větších příležitostí.
Byla tam jedna pasáž, kdy měli auty i roh. Trochu jsme z toho vypadli, ale jinak jsme utkání kontrolovali. Kdybychom dali v prvním poločase více gólů, tak by se nám hrálo lépe. Měli jsme náskok jedné branky, pokud by Dukla vyrovnala, asi bychom znervózněli.

Ještě ve čtvrtek se rozhodovalo o způsobilosti hrací plochy. Jaký byl terén?
Ani jsme neřešili, že bychom nehráli. Trávník byl daleko lepší než minulý týden na Slavii. Tam byla jedna půlka úplně zmrzlá. Hřiště je samozřejmě tvrdší, ale bylo dobře připravené na mistrovské utkání.

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 2:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 2:0 (1:0)
Fanoušci si připravili choreo na počest tvých dvou set ligových zápasů. Co to pro tebe znamená?
Předávání dresu s grafickou prezentací fanoušků je nepopsatelný pocit. Je krásné, když sem člověk od malička chodí a sní o tom, že by tady jednou hrál. Mně se ještě povedlo nastoupit do tolika zápasů, což už je splněný sen. Maximálně si ty chvíle užívám a fanouškům děkuji za nádherné choreo.

Myslíte v kabině už výše s naším bodovým ziskem? Blíže máme k příčkám pohárovým...
Dolů už asi dnes nekoukáme. Mít tolik bodů po devatenácti kolech je určitě o tom, abychom koukali na vrchní příčky tabulky. Když se nám bude takhle dařit, tak můžeme získat něco přes čtyřicet bodů.