U21: Juniorka prohrála s Boleslaví o jednu branku

Vše důležité se událo v první půli, za klokany se prosadil Kabajev.

U21: Juniorka prohrála s Boleslaví o jednu branku

Ve 20. kole Juniorské ligy zavítali hráči Bohemians k dalšímu střetnutí, tentokrát do Mladé Boleslavi, která se nachází v horní části tabulky. Konkrétně na šestém místě. Trenér Vladimír Hruška měl pro tento zápas k dispozici čtyři hráče A týmu a všechny je od první minuty vyslal na hřiště. Jmenovitě se jednalo o obránce Švece s Krchem a útočníky Diase s Kabajevem. Do branky se tentokrát postavil Marek Kouba.

Lepší vstup do zápasu měla domácí Boleslav a to z velké části díky aktivitě Matějovského, který velmi nebezpečně rozehrával rohové kopy, které ale dobře řešil výběhy pozorný Kouba. Ve 14. minutě už se ale boleslavští radovali a byl to právě veterán Matějovský, který vymetl zpoza vápna technickou střelou šibenici. Bohemians se osmělili ve 20. minutě, kdy v zajímavé pozici zakončoval Dias, ale jen do náručí domácího brankáře Vejmoly. Další šance klokanů na sebe nenechala dlouho čekat. Ke střele z dálky se odhodlal Krch a jeho projektil jen těsně minul levý horní roh branky. Bohemka se zvedala, ale ve 35. minutě přišla chyba, která znamenala další gól v její síti. Obránci si ve vápně dávali přednost tak dlouho, až se balon nešťastně odrazil do běhu domácímu Kateřiňákovi, který vedení domácích navýšil. Hned vzápětí si připsal skvělý zákrok Kouba, když vytěsnil gólovou střelu jednoho z boleslavských. Ve 44. minutě snižoval Kabajev, který se skvěle uvolnil a tváří tvář Vejmolovi uspěl přízemní střelou. Tento důležitý gól do šatny byl víceméně tečkou za prvním poločasem.

Druhý poločas začal opět aktivitou domácích, ale ti vytěžili pouze dva nepřesné střelecké pokusy z nohy boleslavského Ladry. Bohemka byla nesmírně blízko vyrovnání v 59. minutě, ale střídajícímu Melíškovi gólovou hlavičku neskutečně vychytal domácí brankář. Na další velkou šanci se čekalo až do 73. minuty a byl to útočník zelenobílých Lucas Dias, který si naběhl na přetažený centr a rybičkou se ho pokusil usměrnit do sítě - bohužel neúspěšně. V 75. minutě přišli velké šance na obou stranách. Nejprve selhal domácí Ladra, kterého vychytal Kouba. Na druhé straně se opět skvěle uvolnil Dias a svou střelou následně pořádně protáhnul Vejmolu. Bohemians se snažili o vyrovnání a domácí se soustředili na rychlé kontry. V tomto duchu už se zápas dohrával. Bohemka si ještě těsně před koncem vytvořila sérii rohových kopů, ale už z nich nic nevytěžila.

Juniorka tedy i přes vyrovnaný průběh utkání neveze do Prahy ani bod a nadále zůstává na 10. místě tabulky české skupiny.