Bohemka potrestána za chování fanoušků

Disciplinárka udělila klubu pokutu 50.000 Kč za vršovické derby.

Bohemka potrestána za chování fanoušků

Dnes byla Bohemka předvolána na zasedání Disciplinární komise LFA, která měla řešit prohřešky fanoušků proti disciplinárnímu řádu během utkání SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905.

Tábor příznivců Bohemians se měl provinit používáním pyrotechniky, vhazováním předmětů na hrací plochu a skandováním rasistických hesel (Jude Slavie). Zejména kvůli dvěma posledním prohřeškům se rozhodla DK sáhnout k udělení peněžitého trestu ve výši 50.000 Kč.

Členové DK jednali dlouhou dobu o udělení trestu pro fanoušky citelnějšího, kterým v tomto případě je podmínečné či okamžité uzavření části domácího stadionu nebo zákaz výjezdů na venkovní utkání. Vzhledem k předchozímu povětšinou slušnému chování Klokanů v průběhu sezóny se rozhodla disciplinárka pro mírnější postih. Byli jsme však upozorněni, že v případě opakování těchto provinění ve zbytku sezóny bude přikročeno k přísnějšímu potrestání.

Vedení klubu věří, že se fanoušci ve vlastním zájmu v budoucnu podobného chování zdrží. Již nyní se dá říct, že na uhrazení zbytečné pokuty přijde vniveč částka, na niž se zase jiní Bohemáci skládají do Bednyho beden po tři domácí utkání.