Klokani jedou domů s prázdnou

Bohemka inkasovala gól deset minut před koncem.

Klokani jedou domů s prázdnou

Významného data se dočkal Josef Jindřišek, který nastoupil do svého 200. prvoligového utkání za Bohemku. V úvodu ohrozil domácí branku Hašek. Klokani se usadili na polovině Slovácka a středopolař Klokanů se odhodlal ke střele, která proletěla kousek vedle pravé tyče domácí svatyně. Ani jeden z týmů se nedostával do vyložených příležitostí.

Na hřišti byla k vidění jen hra mezi šestnáctkami. Mužstva se dostala alespoň do občasných brejků. Zajímavý protiútok Slovácka vedl Sadílek. Postupoval s míčem až za hranici šestnáctky, kde se odhodlal ke střele. Branku Fryštáka ale vysoko přestřelil. Až v poslední minutě první půle přišla šance, kterou měli po rohovém kopu domácí. Na centr Navrátila si ve vápně nejvýše vyskočil Daníček, ale jeho hlavičku Fryšták skvěle zneškodnil. 

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
Ve druhém poločase ovšem už šance přišly. Z úhlu mířil na přední tyč střídající Tetteh, ale Heča míč skokem k tyči vyrazil. Další příležitost měl Reiter po Hečou vyražené střele Haška. Míč se od něj bohužel jen odrazil do rukou připraveného brankáře Slovácka. Poté vystřelil Bartek, když si navedl míč na pravou nohu, ale nemířil přesně. 

Deset minut před koncem ale najednou přišla branka síti Klokanů. V šestnáctce se k míči dostal Daníček a trefil pravý horní roh branky, čímž poslal Slovácko do vedení. 

Bohemka se hnala za vyrovnáním, ale nedařilo se ji proklouznout do vápna Slovácka. Naopak domácí mohli vést o dvě branky. Navrátil zahrával standardní situaci, centrem našel ve vápně Břečku. Ale jeho hlavičku fantastickým zákrokem vyrazil Fryšták. Zelenobílí si vytvořili závěrečný tlak, ale míč do sítě nedotlačili a z Uherského Hradiště se vrací bez bodů.