Fryšták: Remízový zápas

Utkání na Slovácku komentuje Tomáš Fryšták.

Fryšták: Remízový zápas

Zápas v místě svého bývalého působiště popisuje Tomáš Fryšták. Jestli jsou pro něj utkání na Slovácku speciální se dozvíte v rozhovoru.

Defacto z jedné střely na branku vzešlo rozhodnutí o vítězi utkání.
Měli jednu šanci, kterou proměnili. Od nás nebyl první poločas ideální. Snažili jsme se do druhého poločasu změnit rychlý přechod, což se nám trochu podařilo, nějaké šance jsme si vytvořili. Ale paradoxně jsme obdrželi branku. Po míči jsem se natahoval, jak jsem jen mohl, ale trefil to docela dobře. Čekal jsem víc práce v brance.

Pociťoval jsi na Slovácku, že hrají o bytí a nebytí?
Věděli jsme, že je zápas pro ně velice důležitý. Očekávali jsme velký nápor domácích, který se nám dařil v první půli eliminovat. Výsledek bohužel mluví za vše.

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 0:0)
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 0:0)
Dříve jsi působil ve zdejším klubu. Je pro tebe zápas v Uherském Hradišti něčím speciální?
Pořád odtud pocházím, vracím se sem a mám tady rodinu. Bral jsem utkání jako každé jiné, ačkoliv to něčím specifické je, ale vytěsnil jsem takové věci z hlavy. V podstatě jsem tady chytal poprvé, když odmyslím nějaké zápasy v přípravě a za juniorku. Známých jsem měl zde během utkání dost, přišla se podívat rodina i s kamarády.

Kde bys hledal příčiny, proč se nám nedařilo v útočné fázi?
Nedařil se nám přechod do útoku, který trénujeme. Hodně míčů jsme dlouho drželi. Druhý poločas už přišla změna. Prakticky z jedné šance Slovácko rozhodlo. Byl to remízový zápas.