Jasná výhra Klokanů

Zelenobílí potvrdili sílu na domácím stadionu a opět vyhráli bez inkasované branky.

Jasná výhra Klokanů

V první příležitosti se objevil Dostál. Mašek dlouhým diagonálním pasem přenesl hru doleva na Bartka. Krajní záložník Klokanů odcentroval do šestnáctky, kde se nůžkami do míče položil Dostál, ale o kousek minul břevno branky Teplic. Pravý krajní obránce Klokanů byl v akci i později. Bohemka obléhala branku Teplic až se odvážil ke střele ze střední vzdálenosti Dostál, ale Diviš skokem míč zkrotil a lapil do svých rukavic.

Na druhé straně zahrozily i Teplice. Vaněček se hlavou položil do centrovaného míče, ale branku Fryštáka minul. Do útočení se tedy vrhla opět Bohemka. Jindřišek odcentroval do šestnáctky od rohového praporku. Na přední tyči si našel míč Hůlka, ale jeho hlavičku Diviš reflexivně vyrazil a zabránil radosti Zelenobílých. V dalším průběhu prvního poločasu měla Bohemka převahu, ale nedařilo se ji gólově zužitkovat. Za Teplice se pokusil zahrozit Hora. Záložník Teplic si přebral míč na hranici šestnáctky, dokázal i vystřelit, ale balón zablokoval Hůlka a Fryšták si zákrok nepřipsal.

Bohemians Praha 1905 - FK teplice 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FK teplice 2:0 (0:0)
Ve druhé půli nejprve zahrozily Teplice. Standardní situaci rozehrál Kučera centrem na Krále, ale jeho hlavička letěla mimo. Udeřilo tedy na druhé straně. Reiter krásně odcentroval z pravé strany na zadní tyč, kde si míč našel Bartek a hlavou poslal Klokany do vedení.

Srovnat skóre mohl hlavou Hora, ale centr od teplické střídačky usměrnil vedle pravé tyče branky Fryštáka. Klokani vyrazili za navýšením náskoku. Dostál si připravil na hranici vápna míč na střelu, ale jeho ránu Diviš skvělým zákrokem vyrazil pryč od branky. V další šanci byl Mašek, který si připravil míč na levačku. Trefil ovšem Krále stojícího na malém vápně, který zablokoval míč na roh. Po centru od rohového praporku se k balónu dostal Šmíd, ale i jeho střelu obrana Teplic zablokovala. V permanenci musela být ale i obrana Bohemians. Červenka z levé strany přihrál doprava Horovi, který sice vystřeli prudce, ale Fryšták balón vyrazil. Ve skluzu ještě zvládl vyražený míč usměrnit na branku Červenka, ale naštěstí trefil pouze břevno branky Klokanů.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Tetteh byl na hrotu velmi aktivní a dostal se do další šance. V šestnáctce se po individuálním postupu vyhnul Královi, vystřelil levačkou, ale Diviš byl u své levé tyče včas a balón vyrazil. Před šestnáctkou byl deset minut před koncem faulován Tetteh a rozhodčí odpískal přímý kop pro Klokany. K exekuci se postavil Jindřišek. Jeho střela se po sérii odrazů odrazila k Hůlkovi, který dorazil míč do sítě a navýšil vedení Bohemians. V samém závěru navíc střídající Kodeš skluzem fauloval Reitera a byl vyloučen.

Bohemka byla během zápasu lepším týmem, vytvářela si šance a zvládla je také využít. Jakoby Zelenobílé uklidnila podepsaná jistota Ďolíčku a po výborném výkonu tak mohli hráči s fanoušky slavit další tři body. Vítězstvím nad Teplicemi si Klokani pojistili sedmé místo.