Reiter: Cítíme se dobře

Utkání s Teplicemi komentuje Rudolf Reiter.

Reiter: Cítíme se dobře

Rudolf Reiter zhodnotil zápas pro klubový web. Jak on viděl zápas a jeho dojmy z pojistky sedmého místa? Více v rozhovoru.

Upevnili jsme si sedmé místo. Jaké jsou to pocity takhle bezprostředně po zápase?
Cítíme se velmi dobře. Před utkáním jsme věděli do čeho jdeme. Byl to přímý boj o pozici v tabulce. Buď bychom jim na čtyři body odskočili nebo by oni přeskočili nás. Celkově by se nám s vítězstvím také podařilo se celkově vzdálit druhé polovině tabulky a spíš bychom se přišpendlili do té horní.

Teplice jsme za celých devadesát minut pustili do dvou šancí. Čekal jsi od nich více?
Záleží, jak se na celou situaci podíváme. Zase až tolik mě to nepřekvapilo, protože pokud my plníme úkoly v defenzivě přesně jak máme, tak se do naší obrany soupeř dostává hodně těžko. Na druhou stranu jsou Teplice kvalitním mužstvem. Co si vzpomínám, tak v první půli neměli Teplice žádnou šanci, jen pár rohových kopů. Ve druhém poločase ovšem nastřelili břevno, tam jsem se trochu lekl. Pak ještě nějaké zakončení hlavou po závaru, ale do něčeho vyloženě strašného jsme je nepustili.

Pět minut před koncem tě za cenu červené karty fauloval Kodeš. Věděl jsi o něm?
Viděl jsem ho, pozřel jsem také, že jde do skluzu. Ale neviděl jsem, že jde přímo kolíky proti mně. Opravdu jsem se při tom zákroku lekl, ale nakonec to se mnou vypadá po zdravotní stránce docela dobře. Zítra mám inkriminovanou situaci konzultovat s doktorem, uvidíme co se stane přes noc. Rád bych hrál už v pátek proti Drážďanům. Ale budu více upřednostňovat ligový zápas v Jablonci. Doufejme ale, že budu v pořádku.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Pomohl svým stylem hry i Benjamin Tetteh, který je schopen udržet většinu těch dlouhých míčů?
Určitě nám pomohl. Je to jiný způsob hry, když hraje Benji (Benjamin Tetteh - pozn. red.) nebo Kuba Nečas. Benjamin umí podržet balón a i my krajní hráči máme čas nabrat rychlost a rozvinout akce.

Během sezóny si připisuješ hlavně asistence na góly. Vedeš si nějaké statistiky pro porovnání úspěšnosti oproti Vlašimi?
Trochu ano a kluci v kabině mi to pořád předhazují (smích).