Hašek: Dominance mě těší

Utkání s Teplicemi hodnotí trenéři Daniel Šmejkal a Martin Hašek.

Hašek: Dominance mě těší

Nejdříve zhodnotil utkání hostující trenér Daniel Šmejkal.

"Musím říct, že Bohemka vyhrála zaslouženě. V prvním poločase mi u našich tří, čtyř hráčů v ofenzivě chybělo trochu více agresivity, sprintových náběhů. S obranou Bohemky jsme prohrávali veškeré souboje, pozdě jsme reagovali na odražené míče. Gól jsme obdrželi v úvodu druhé půle, ale pak jsme vystřídali a naskytla se šance něco s výsledkem udělat. Z naší strany bylo zajímavých patnáct minut, vytvořili jsme si dvě brankové příležitosti. Bohužel nás zastavila branková konstrukce, ale poté se hra opět vyrovnala, domácí dali druhý gól a už jsme na zvrat neměli. Z celkového hlediska ale byla Bohemka prostě lepším týmem a po zásluze zvítězila," poukázal na možnosti svého týmu, ale přiznal, že Klokani vyhráli právem.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Teplicím se venku nedaří, což se potvrdilo i v Ďolíčku: "První poločas se nám nelíbil. Nebyli jsme v útoku nebezpeční, z takových deseti míčů v ofenzivě jsme vyhráli všehovšudy jeden. Po takovém počínání v ofenzivě byla trochu přetížená naše obrana. Neměli jsme až tak špatný vstup, ale inkasovali jsme branku, což nebyla žádná katastrofa. Když nevstřelíte na venkovním hřišti gól, nemůžete moc přemýšlet o nějakém bodovém zisku."

I ve třetím jarním domácím zápase Klokanů byla udělena červená karta: "Musím se na tu situaci podívat. Úplně v prvním momentu mi zákrok nepřišel hodný ocenění červené karty. Těžko říct, situace proběhla v rychlosti. Přesně jsem to neviděl, takže se k tomu těžko mohu vyjadřovat."

Následně přišel do tiskového centra tradičně dobře naladěný trenér domácích Martin Hašek.

"Začnu stejně jako na Slovácku. Lepší fotbal dnes limitoval terén, ale z jiných důvodů. Odklidili jsme sníh a musela se vypustit závlaha, protože mrzlo. Měli jsme připravené i kropení, aby bylo v našich silách pokropit hřiště i bez závlahy. Počasí ale hovořilo jasně, mrzlo a slunce nesvítilo, takže zavlažování se nerealizovalo. Mohla by vzniknout ledová tříska povrchu a to by bylo možná ještě horší. Hřiště bylo hrbolaté a suché, což trochu limitovalo kombinace po zemi, schopnost hráčů ovládat míč. Pak se dívají na balón a přitom nevidí volné spoluhráče. Tím bych chtěl omluvit fakt, že nebylo ještě více pohledných akcí. V podmínkách, které panovaly jsme podali takový výkon, jaký jsme měli v plánu. Od první do poslední minuty jsme byli až na lokální situace lepším týmem. Mohli jsme se radovat víckrát, ale pro nás jsou dvě branky už gólostroj. Spokojeni jsme také s nulou v defenzivě," popsal plány s přípravou terénu.

Klokani v tabulkových propočtech počítali s jiným vývojem výsledků svého pražského rivala: "My jsme trochu kalkulovali s tím, že Sparta z těch dvou zápasů (remíza v Karviné a se Slavií) body neudělá. Zároveň jsme počítali i s naším plným bodovým ziskem v Uherském Hradišti. Měli jsme plánu, že bychom mohli být úplně na nich natlačeni. Na Slovácku se nám zápas nepodařilo výsledkově zvládnout. Náš aktuální bodový zisk by měl pravděpodobně na záchranu stačit. Budeme se dívat teď mnohem víc na situaci, která je v nejbližším okolí před námi. Po reprezentační pauze jedeme do Jablonce, který je před námi, na jaře všechno vyhráli. Bude pro nás výzva se s nimi poměřit."

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
"Benjamin Tetteh je podle mě, tak na pětašedesáti až sedmdesáti procent jeho potencionálu. On kontinuálně neodtrénoval ještě měsíc v kuse a neodehrál zápas, co je v Bohemce. Představte si, kam by se mohl Benjamin posunout, pokud by byl třeba rok zdravý. Trénoval by každý den a hrál pravidelně zápasy. Neumíme si takovou situaci v české lize představit. Já ho v znám v lokálních situacích na tréninku, když hrajeme intervaly na půlku hřiště čtyřikrát sedm minut. Jeho dnešní výkon byl jen náznak jeho umění. Má ale také chyby, je to dvacetiletý kluk. Někdy hraje moc na sebe, vypustí nějakou situaci, uklízí se moc do strany. My bychom ho chtěli více na středu ve finálových situacích. Našli bychom i jiné věci. Nepotykal si moc také s defenzivní prací. Ale když bychom se bavili o potencionálu, tak ten je u něj enormní," přidal svůj pohled na mladého forvarda Klokanů.