Kanonádu řídil Záviška

Klokani se pětkrát radovali a jednoznačně porazili Olympii.

Kanonádu řídil Záviška

Hned v úvodu měla Bohemka k dispozici přímý kop z dobré pozice po faulu na Jindřiška. K jeho exekuci se postavil Tetteh a pěknou ranou orazítkoval břevno hostující branky.Před uplynutím prvních patnácti minut se už Bohemka mohla radovat. Kabajev vysunul Závišku, který v samostatném úniku mazácky přeloboval jemným dloubáčkem brankáře Čápa.

Olympia se do vážnějších šancí nedostávala a za zmínku stojí jen střela Lienera, který ovšem branku Fryštáka vysoko přestřelil. O chvíli později se hosté dostali v šestnáctce Klokanů do zakončení, Hejný ovšem branku minul. Na druhé straně odpověděl Jindřišek, jež vybojoval míč. Navedl si míč na střelu, ale levačkou o kousek minul pravou tyč hostující svatyně. V další šanci se objevil Krch. Stoper Klokanů si našel centrovaný míč, ale jeho zakončení bylo slabé a gólman Olympie balón nadvakrát chytil.

Bohemians Praha 1905 - FK Olympia Praha 5:1 (2:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Olympia Praha 5:1 (2:0)
Před koncem prvního poločasu si ale Zelenobílí vedení pojistil. Nejdříve si připravil míč na střelu Bartek, ale obránci ji zablokovali. Balón se ale odrazil k Tettehovi, jehož pokus nepustil do brány další bránící hráč. Jako třetí se míče ujal Záviška, který už procpal balón do sítě a zajistil dvoubrankový poločasový náskok.

Do druhé půle Bohemka prostřídala několik hráčů a první start si připsal brankář Bárta. Třetí branku mohl po centru z levé strany přidat Záviška, ale v oblasti penaltového puntíku o kousek přestřelil. Krajní záložník Klokanů ovšem nemusel smutnit dlouho. Po faulu brankáře Čápa na Maška byla nařízena penalta. Na starost si ji vzal Záviška a bez problémů zkompletoval hattrick.

Po dvou minutách opět hráči Olympie faulovali ve vlastním vápně a Klokani měli k dispozici druhou penaltu. K té se postavil Mašek, ale minul levou tyč gólmana Čápa. Bohemka nemusela smutnit dlouho, poněvadž ze standardní situace Hašek průnikovou přihrávkou předložil míč Reiterovi. Rychlík v zelenobílém dresu okamžitě přihrál před branku, kde si míč našel Krch a ve skluzu přidal čtvrtý gól.

Bohemians Praha 1905 - FK Olympia Praha 5:1 (2:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Olympia Praha 5:1 (2:0)
Do příležitosti se dostal i Kabajev. S míčem postupoval téměř až k brankové čáře a jeho střela se odrazila od břevna až do zámezí. Poslední branky ale ještě přišly. Nejdříve si na centr naskočil Keita a hlavou korigoval výsledek. Poslední slovo měli ale Klokani. Ve vápně si zpracoval přihrávku Hašek a prudkou ranou, která se ještě odrazila od břevna přidal pátý gól.

Bohemka v v Uhříněvsi vyprovodila Olympii “bůrem” a v dalším týdnu se budou Klokani soustředit na sobotní zápas v Jablonci.