Záviška: V týmu je skvělá nálada

Zápas s Olympií hodnotí Jan Záviška.

Záviška: V týmu je skvělá nálada

Mladý záložník Jan Záviška komentuje přípravné utkání s Olympií. Ačkoliv v první lize zatím moc nenastupuje, tak v zápase prokázal, že se v šestnáctce soupeře umí správně zachovat. Více v rozhovoru se sympatickým střelcem Klokanů.

Vstřelil jsi hattrick, jak bys zhodnotil zápas?
Byli jsme po celé utkání lepším týmem. Předvedli jsme hlavně týmový výkon. Myslím si, že jsme splnili i to, co jsme chtěli hrát. Mrzí mě jen obdržený gól, té nuly vzadu je škoda. Důležité je vítězství, nenarušili jsme si tu dobrou sezónu.

Odehrál jsi kompletní porci devadesáti minut.
Dlouho jsem nehrál celé utkání. Naposledy za juniorku, ale ty zápasy se nehrají v takovém tempu. V nejvyšší soutěži by se úroveň toho utkání pohybovala ještě o level výše, než druhá liga. Mohl jsem se cítit i lépe, máme za sebou docela těžké tréninky. Myslím, že jsem zápas zvládl.

Bohemians Praha 1905 - FK Olympia Praha 5:1 (2:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Olympia Praha 5:1 (2:0)
V úvodu druhé půle jsi mohl završit hattrick, ale šanci jsi neproměnil. Lekl ses příspěvku do kasy?
To ne, chtěl jsem svoji příležitost proměnit. Míč mi sjel na holeň, takže jsem ho netrefil úplně ideálně. Nevím přesně kolik mě budou tři branky v zápase stát. Během utkání jsem se ptal Šmíďáka (Michal Šmíd, pokladník - pozn. red.) a říkal, že to mám za pět set korun. Možná jsem ho ale přeslechl, uvidíme, kolik nakonec zaplatím (smích).

Původně jsme měli hrát proti německému celku Dynamo Drážďany. Neobjevilo se chvilkové zklamání, že se takovým kvalitním soupeřem nakonec nepoměříme?
Určitě je mezi Drážďany a Olympií velký rozdíl. Pět gólů bychom asi nenastříleli. Střetnutí s německým mužstvem by nám dalo více do kondice, potrestali by nás z nějakých mezer, měli by i více ze hry. Je to škoda, takové mužstvo by bylo možná lepší na zkoušku. I pro nás hráče, kteří v lize tolik nenastupují.

Hráli jsme na přírodním trávníku, který nedisponuje vyhříváním. Mohli jsme na něm ovšem praktikovat náš rychlý fotbal.
Určitě ano. Během zápasu navíc i trochu zapršelo. Dařily se nám kombinační akce, byli jsme přímočaří v ofenzivě. Abych řekl pravdu, tak jsme hráli na lepším terénu, než byl třeba na Slovácku v lize.

Jaká je nálada v kabině během reprezentační přestávky s takovým počtem bodů a relativně klidným odstupem od spodku tabulky?
Uvnitř týmu je nám skvěle. Navíc po posledním zápase s Teplicemi (2:0 - pozn. red.), kdybychom neudělali takový dobrý výsledek, tak by nám bylo o kapku hůře. Máme jednatřicet bodů, což je skvělé. Navíc do konce soutěže ještě spoustu zápasů zbývá.